TECH

Ο πραγματικός Q της MI6 είναι γυναίκα (pics)

Ο πραγματικός Q της MI6 είναι γυναίκα (pics)
REX FEATURES

Οι λάτρεις των ταινιών του James Bond ανυπομονούν για τα γκάτζετ που θα παρουσιάσει ο Q στον διάσημο πράκτορα. Αυτός στις ταινίες είναι πάντα άνδρας. Τι συμβαίνει όμως στην πραγματικότητα;

 

Όπως αποκάλυψε ο επικεφαλής των βρετανικών Μυστικών Υπηρεσιών, γνωστή και ως MI6, ο πραγματικός Q είναι γυναίκα. Την αποκάλυψη έκανε σε ομιλία του στην τελετή απονομής των «Women in IT Awards» στο Λονδίνο ο Sir Alex Younger.

«Αν κάποιος από εσάς θέλει να συμμετάσχει, ο πραγματικός Q ανυπομονεί να σας γνωρίσει και με χαρά σας αναφέρω πως είναι γυναίκα» είπε. «Όσο πιο πολλούς διαφορετικούς ανθρώπους έχει στο δωμάτιο, σε αυτές τις άκρως πιεστικές συνθήκες υπό τις οποίες εργαζόμαστε, τόσο καλύτερες οι αποφάσεις. Για μένα επιτυχία είναι ένα βαθύτερο, ευρύτερο φάσμα τεχνολογικών γνώσεων και περισσότερη ποικιλομορφία, για την ακρίβεια περισσότερες γυναίκες» πρόσθεσε ο ίδιος.

H

Πηγή: Reuters (Ο επικεφαλής των βρετανικών Μυστικών Υπηρεσιών Sir Alex Younger)

«Το πρόβλημα, κατά τη γνώμη μου, είναι πως πρέπει να ξεπεράσουμε λίγο τις ταινίες και να μην ξεγελιόμαστε από τον James Bond» είπε ο Younger, που στη συνέχεια παρουσιάζει και την άλλη όψη του νομίσματος.

«Όλα αυτά είναι υπέροχα, αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα επειδή οδηγεί σε ένα στερεότυπο σχετικά με έναν συγκεκριμένο είδος ή άτομο που θα μπει στην MI6- είτε ότι πρέπει να είναι κυριλέ ή έχουν πάει στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ή ο,τιδήποτε άλλο».

Τον περασμένο Μάιο, την επιθυμία της να γίνει εκείνη ο επόμενος «James Bond» εξέφρασε μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο twitter η Gillian Anderson.

Η διάσημη πρωταγωνίστρια της επιτυχημένης σειράς «The X-Files», δημοσίευσε μία φωτογραφία με την αφίσα της επιτυχημένης ταινίας « James Bond» όπου μέσα στους κύκλους απεικονίζεται εκείνη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ