TECH

Amazon-Netflix: Πώς τα Όσκαρ εδραίωσαν τις υπηρεσίες streaming στο Χόλιγουντ

Amazon-Netflix: Πώς τα Όσκαρ εδραίωσαν τις υπηρεσίες streaming στο Χόλιγουντ

H 89η τελετή απονομής των Όσκαρ δείχνει πολλά για το μέλλον της διασκέδασης αλλά κυρίως και την ύφανση της βιομηχανίας του Χόλιγουντ που επενδύει πλέον σε οπτικές ίνες.

Οι διαδικτυακές πλατφόρμες video Amazon και Netflix ανταμείφθηκαν για πρώτη φορά στα 'Οσκαρ toy 2017 και εδραίωσαν έτσι ακόμη περισσότερο την ισχύ τους στον κόσμο της κινηματογραφικής παραγωγής.

Το καλλιτεχνικό σκέλος του κολοσσού ηλεκτρονικού εμπορίου Amazon, Amazon Studios έφυγε από το Dolby Theatre του Λος 'Αντζελες με τρία αγαλματίδια.

Δύο για το δράμα Μanchester By The Sea ('Οσκαρ Kαλύτερου A' Aνδρικού ρόλου και Kαλύτερου Sεναρίου) και ένα για τον Εμποράκο που κέρδισε στην κατηγορία της Kαλύτερης Ξένης Ταινίας.

'Οσον αφορά το Netflix, κέρδισε το 'Οσκαρ στην Κατηγορία του Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους για τα Λευκά Κράνη.

netflix reuters

Αντίθετα από την Amazon, που είχε αγοράσει μόνο τα δικαιώματα διανομής των δύο μεγάλου μήκους ταινιών, το Netflix μετείχε στην παραγωγή του ντοκιμαντέρ.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Amazon Τζεφ Μπέζος, που παρίστατο στην 89η τελετή απονομής των κινηματογραφικών βραβείων στο Χόλιγουντ, έστειλε μέσω Twitter τα συγχαρητήριά του στους συντελεστές των παραγωγών που έφεραν τις επιλογές της Amazon Studios στη σκηνή των νικητών.

BEZOS

Ο γενικός διευθυντής του Netflix Ριντ Χάστινγκς χαιρέτισε τη βράβευση του ντοκιμαντέρ για τα διάσημα Λευκά Κράνη, τους εθελοντές που δραστηριοποιούνται στη σπαρασσόμενη από τον πόλεμο Συρία, από το Παγκόσμιο Συνέδριο κινητής τηλεφωνίας της Βαρκελώνης, τη μεγάλη συνάντηση για τις τηλεπικοινωνίες.

Όλα όσα συνέβησαν την λαμπερή βραδιά της τελετής απονομής των Oscar τα παρακολουθήσαμε στην COSMOTE TV



ΔΗΜΟΦΙΛΗ