TECH

Μάχη «γιγάντων» για τα αυτόνομα οχήματα

Μάχη «γιγάντων» για τα αυτόνομα οχήματα

 Η Waymo LLC, η εταιρεία που αναπτύσσει για λογαριασμό της Google αυτόνομα οχήματα, ζήτησε από ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ να μπλοκάρει τις αντίστοιχες προσπάθειες της Uber.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλει στη δικαιοσύνη η Waymo LLC, η Uber Technologies Inc. βασίζεται σε σχέδια, τα οποία έχουν κλαπεί από τα «συρτάρια» της εταιρείας. Η αίτηση έγινε στο Δικαστήριο του Σαν Φραντσίσκο και μετά από αγωγή που είχε κατατεθεί τον προηγούμενο μήνα κατά του Άντονι Λεβαντόφσκι, έναν πρώην υπάλληλο της Waymo, ο οποίος αφαίρεσε 14.000 αρχεία από την εταιρεία πριν παραιτηθεί για να φτιάξει την Otto, ένα startup για αυτόνομα φορτηγά. Το 2016 η Uber εξαγόρασε την Otto.

Πράσινο φως από την Καλιφόρνια

Την ίδια ώρα, η πολιτεία της Καλιφόρνια αναμένεται μέχρι το τέλος του 2017 να δώσει το πράσινο φως στα οχήματα χωρίς οδηγό, κάτι που θα δώσει νέα ώθηση σε αυτό το πεδίο της τεχνολογικής εξέλιξης. Την Παρασκευή, το αρμόδιο πολιτειακό γραφείο παρουσίασε μία σειρά από κανόνες, οι οποίοι αν νομοθετηθούν εντός του έτους, θα ανοίξουν το δρόμο για την κυκλοφορία των αυτοκινήτων χωρίς οδηγό στους δρόμους της πολιτείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ