TECH

Νέα αναβάθμιση στο Messenger θα φέρει τη λειτουργία «Share Live Location»

Νέα αναβάθμιση στο Messenger θα φέρει τη λειτουργία «Share Live Location»
REUTERS/Phil Noble

Ένα νέο χαρακτηριστικό έρχεται να προστεθεί στις δυνατότητες χρήσης του Messenger, το Share Live Location, το οποίο θα δίνει την ικανότητα στους χρήστες να κοινοποιούν την τρέχουσα τοποθεσία τους σε φίλους και όχι μόνο.

Η νέα υπηρεσία ήδη έχει ενεργοποιηθεί στις ΗΠΑ, ωστόσο στην Ελλάδα δεν είναι ακόμα διαθέσιμη. Θα διατεθεί στις υπόλοιπες χώρες μέσω νέας ενημέρωσης, τόσο στις συσκευές Android, όσο και στα iOS.

Το Live Location του Messenger είναι παρόμοιο με το πρόγραμμα τοποθεσίας του Facebook, όμως έχει κάποια επιπλέον χαρακτηριστικά. Αρχικά, δεν είναι απαραίτητο ο χρήστης της εφαρμογής να είναι συνδεδεμένος στο Facebook και κατά δεύτερον, το Location ενεργοποιείται από το χρήστη και η -ακριβής θέση και ενημέρωση της τοποθεσίας του- κοινοποιείται επιλεκτικά. Μάλιστα, ο χρήστης θα μπορεί να ενημερώσει για την τρέχουσα θέση του έναν ή μια ομάδα φίλων με τους οποίους έχει ξεκινήσει μια συζήτηση.

Η επιλογή θα είναι διαθέσιμη επιλέγοντας το εικονίδιο «Περισσότερα», -> επιλογές του μηνύματος (κείμενο, φωτογραφία κ.λπ.) και το Share Live Location κατά τη συζήτηση με έναν ή περισσότερους φίλους. Προς το παρόν, στην Ελλάδα υπάρχει η δυνατότητα κοινοποίησης της τοποθεσία σας, όχι όμως και της μετακίνησης.

Αν κάποιος θέλει να απενεργοποιήσει τη δυνατότητα να μεταδίδει την τρέχουσα θέση που βρίσκεται, ανατρέχει στο μήνυμα που την μοιράστηκε και επιλέγει το «Stop Sharing Location».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ