TECH

Η Google αναβαθμίζει το PhotoScan - Ποιες είναι οι νέες λειτουργίες της εφαρμογής

Η Google αναβαθμίζει το PhotoScan - Ποιες είναι οι νέες λειτουργίες της εφαρμογής
REUTERS/Lucy Nicholson

Ένα νέο εργαλείο για την μετατροπή των εκτυπωμένων φωτογραφιών σε ψηφιακή μορφή εισαγάγει η Google μέσω ενημέρωσης της εφαρμογής PhotoScan.

Το εργαλείο αυτό παρέχει τη δυνατότητα στους χρήστες να απενεργοποιούν τη λειτουργία αντι-αντανάκλασης και να σκανάρουν τις εικόνες με μόνο μία κίνηση χωρίς να χρειάζεται να τραβούν πολλαπλές φωτογραφίες.

Η εφαρμογή αναπτύχθηκε αρχικά ώστε να αφαιρεί την αντανάκλαση που δημιουργείται, όταν σκανάρουμε το γυαλιστερό φωτογραφικό χαρτί ή τις φωτογραφίες που βρίσκονται σε κορνίζα. Η τεχνική επεξεργασίας της εικόνας χρησιμοποιεί πολλές εκδόσεις της ίδιας φωτογραφίας, ευθυγραμμίζοντάς τες και διαχωρίζοντας την αντανάκλαση από το τελικό αποτέλεσμα.

810

Πηγή: Google

«Στις περισσότερες των περιπτώσεων διαπιστώσαμε ότι δεν καλύπτονται όλα τα pixels της φωτογραφίας από τη λάμψη», αναφέρει σε blog της η Google, σημειώνοντας πως:

Έτσι, μπορούμε να συνδυάσουμε πολλαπλές λήψεις της εκτυπωμένης φωτογραφίας που έχουν τραβηχτεί από διαφορετικές γωνίες ώστε να εξαλείψουμε την αντανάκλαση.

.

Η παλαιότερη έκδοση του εργαλείου αυτού δούλευε μόνο σε επίπεδες εικόνες, όπως σημειώνεται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Για να επιλύσει αυτό το πρόβλημα η Google χρησιμοποίησε ένα λογισμικό «οπτικής ροής» -μία απεικόνιση γραφικών υπολογιστή για κίνηση- προκειμένου να διορθώσει το θέμα, ωστόσο οι χρήστες έπρεπε και πάλι να τραβήξουν πολλαπλές φωτογραφίες, ώστε να έχουν τουλάχιστον μία χωρίς την αντανάκλαση. Η διαδικασία αυτή πλέον ολοκληρώνεται αυτόματα και σχεδόν άμεσα μόνο με το πάτημα ενός κουμπιού.

Σημειώνεται πως η νέα ανανεωμένη έκδοση του PhotoScan είναι διαθέσιμη για Android και iOS συσκευές

ΔΗΜΟΦΙΛΗ