TECH

Σεμινάριο για τις νέες κυβερνοαπειλές σε αστυνομικούς, λιμενικούς και τελωνειακούς

Σεμινάριο για τις νέες κυβερνοαπειλές σε αστυνομικούς, λιμενικούς και τελωνειακούς
pixabay

Με διαδικτυακό σεμινάριο του Εθνικού Τμήματος CEPOL της Αστυνομικής Ακαδημίας για το «Κακόβουλο λογισμικό που στοχεύει κινητές συσκευές (Malware Targeting Mobile Devices)» θωρακίζονται οι αρχές κατά των νέων κυβερνοαπειλών.

Η εκπαίδευση υλοποιήθηκε από το Εθνικό Τμήμα CEPOL της Αστυνομικής Ακαδημίας και τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με την υποστήριξη του Οργανισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Κατάρτιση στον τομέα της Επιβολής του Νόμου – CEPOL, σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών - ENISA καθώς και τη συμμετοχή υψηλόβαθμου στελέχους ιδιωτικής εταιρείας παροχής συστημάτων ασφαλείας Η/Υ και διαδικτύου.

Η συγκεκριμένη διαδικτυακή εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό επίπεδο και απευθυνόταν σε στελέχη των Αρχών Επιβολής του Νόμου (Αστυνομικούς, Λιμενικούς, Τελωνειακούς, Δικαστικούς, κλπ) με σκοπό την πληροφόρησή τους για τις τελευταίες μεθόδους επιθέσεων σε κινητές συσκευές και τα μέτρα αποτροπής και προστασίας από κυβερνο-απειλές. Η διάρκεια του σεμιναρίου ήταν 100 λεπτά, πραγματοποιήθηκε με τη χρήση των εργαλείων εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης του Ηλεκτρονικού Δικτύου της CEPOL, ενώ την παρακολούθησαν πάνω από (300) χρήστες από όλη την Ευρώπη.

Με την ολοκλήρωση της διαδικτυακής εκπαίδευσης, δόθηκαν απαντήσεις και διευκρινίσεις στα ερωτήματά των συμμετεχόντων, προωθώντας με αυτό τον τρόπο τη βέλτιστη συνεργασία και την ανταλλαγή χρήσιμων πρακτικών και γνώσεων μεταξύ συμμετεχόντων και εμπειρογνωμόνων. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε αξιολόγηση, η οποία ήταν ιδιαιτέρως θετική, λόγω της υψηλότατης βαθμολογίας που έλαβε, ενώ επισημάνθηκε η αναγκαιότητα ανάληψης και άλλων παρόμοιων πρωτοβουλιών, με τη χρήση της τεχνολογίας στην εκπαίδευση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ