TECH

Η «ROSETTA» στο θόλο του Ευγενίδειου Πλανηταρίου για το θερινό ηλιοστάσιο

Η «ROSETTA» στο θόλο του Ευγενίδειου Πλανηταρίου για το θερινό ηλιοστάσιο

Σε δύο δωρεάν προβολές της ψηφιακής παράστασης «ROSETTA», προσκαλεί το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο το κοινό, την Τρίτη 20 Ιουνίου 2017, μία ημέρα δηλαδή πριν από το Θερινό Ηλιοστάσιο.

Τις παραστάσεις θα προλογίζει ο κ. Άρης Μυλωνάς (Συνεργάτης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και μέλος της Ελληνικής Αστρονομικής Ένωσης), ενώ μόλις νυχτώσει, τα τηλεσκόπια της Ελληνικής Αστρονομικής Ένωσης (καιρού επιτρέποντος) θα παρουσιάζουν στο κοινό τον Δία και τον Κρόνο και γενικά τον έναστρο νυχτερινό ουρανό της μικρότερης νύχτας του χρόνου!

Με την ευκαιρία αυτή, στο Ίδρυμα Ευγενίδου, θα φιλοξενηθεί η καθιερωμένη ετήσια συνάντηση Επιστήμης και Τεχνολογίας, που για έκτη συνεχή χρονιά διοργανώνουν οι Βιβλιοθήκες του Ιδρύματος Ευγενίδου, του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), του Δήμου Καλλιθέας, του Δήμου Π. Φαλήρου, καθώς και οι Ακαδημαϊκές Βιβλιοθήκες που εδρεύουν στην περιοχή, του Παντείου και του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στους χώρους του Ιδρύματος Ευγενίδου (Λεωφ. Συγγρού 387, 175 64 Π. Φάληρο, είσοδος από οδό Πεντέλης 11) και οι διοργανωτές προτείνουν πολλές δράσεις για μικρούς/ές και μεγάλους/ες, με ελεύθερη είσοδο.

Η «ROSETTA» είναι μία πλανηταριακή παράσταση αφιερωμένη στην ομώνυμη σημαντική διαστημική αποστολή στην καρδιά του Κομήτη «67P Τσιριούμοφ-Γερασιμένκο». Σας προσκαλούμε να γνωρίσουμε, μέσα από την παράσταση, τον Κλιμ Τσιριούμοφ –τον άνθρωπο που ανακάλυψε τον Κομήτη 67P– και να παρακολουθήσουμε εικόνες τόσο από την δεκαετή αποστολή του διαστημοπλοίου ROSETTA όσο και από το σκάφος PHILAE που προσεδαφίστηκε στην επιφάνειά του. Ελάτε να δούμε εντυπωσιακές εικόνες και να μιλήσουμε για την ιστορία και την προέλευση του Ηλιακού Συστήματος και τη ζωή στη Γη!

Πριν από την παράσταση ο κ. Άρης Μυλωνάς (Συνεργάτης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και μέλος της Ελληνικής Αστρονομικής Ένωσης) θα μιλήσει σχετικά με τα Ηλιοστάσια, τις Ισημερίες και τις εποχές του χρόνου.

Ώρες προβολών 18:30 και 19:30.

Είσοδος ελεύθερη, απαραίτητα είναι τα δελτία εισόδου, που θα διανέμονται από τις 18:00 της ίδιας ημέρας, από το ταμείο του Πλανηταρίου. Κάθε άτομο θα μπορεί να προμηθευτεί έως 2 δελτία εισόδου.

Διατίθενται 240 δελτία εισόδου για κάθε παράσταση.

Ηλικίες: Προτείνεται για παιδιά 9 ετών και άνω και για ενήλικες.

Παρατήρηση του Νυχτερινού Ουρανού με Τηλεσκόπια.

Τα τηλεσκόπια της Ελληνικής Αστρονομικής Ένωσης υποδέχονται το κοινό και (καιρού επιτρέποντος) παρουσιάζουν τον Δία και τον Κρόνο και γενικά τον έναστρο νυχτερινό ουρανό της μικρότερης νύκτας του χρόνου!

Ώρες 21:00 έως 24:00.

Είσοδος ελεύθερη. Δεν χρειάζεται κράτηση θέσης ή δελτίο εισόδου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ