TECH

Πώς τα social media μας κάνουν... εξυπνότερους

Πώς τα social media μας κάνουν... εξυπνότερους
EPA/DIEGO AZUBEL

Η συχνή χρήση των social media όχι μόνο δεν οδηγεί στην αποδόμηση της γλώσσας, αλλά αντίθετα φαίνεται πως συμβάλει στο να γίνουν οι χρήστες τους πιο... έξυπνοι. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ερευνητής από τη Ρωσία, σύμφωνα με τον οποίο η χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης  κάνει καλό στην γραφή και ανάγνωση.

Παρά τις αντίθετες απόψεις που υπάρχουν επί του θέματος, ο Ivan Smirnov, από το National Research University Higher School of Economics στην Μόσχα, ανέλυσε τις αναρτήσεις πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπων στο ρωσικό κοινωνικό μέσο VK για περισσότερο από εννέα χρόνια και κατέληξε στο παραπάνω συμπέρασμα.

Όπως υποστηρίζει στην μελέτη, έπειτα από την ανάλυση τόσο του είδους των αναρτήσεων όσο και της έκτασης των λέξεων τους, φαίνεται πως η συχνή χρήση κοινωνικών μέσων δικτύωσης δεν οδηγεί σε επιδείνωση της γλώσσας.

Αντιθέτως, όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του Independent οι χρήστες των social media αλλάζουν τις γλωσσικές πρακτικές τους σε αυτό το περιβάλλον για να αναρτήσουν πιο «ψαγμένα» κείμενα συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ