TECH

Αυτόματη μετατροπή των greeklish σε ελληνικά στα κινητά Android

Αυτόματη μετατροπή των greeklish σε ελληνικά στα κινητά Android
Google

Ένα νέο πληκτρολόγιο για συσκευές Android μετατρέπει αυτόματα τα greeklish σε ελληνικά. Ο λόγος για το Gboard της Google, που επιτρέπει στους χρήστες να πληκτρολογούν λέξεις με λατινικούς χαρακτήρες και οι οποίες στη συνέχεια αλλάζουν αυτόματα σε ελληνικούς. 

Το πληκτρολόγιο παρέχει λειτουργίες όπως GIFs, emojis και Glide Typing (σχηματισμός της λέξης χωρίς να σηκώσει ο χρήστης το δάχτυλο), ενώ είναι ενσωματωμένο και το Google Search. Η χρησιμότητα της εφαρμογής έγκειται κυρίως στο γεγονός ότι πολλές φορές οι χρήστες κινητών πληκτρολογούν με λατινικούς χαρακτήρες για ευκολία και ταχύτητα, καθώς είτε δημοσιεύουν μηνύματα, στέλνουν mail, σερφάρουν χρησιμοποιώντας την αγγλική γλώσσα, είτε γράφουν κάτι γρήγορα κι ενώ ήδη το πληκτρολόγιο είναι στα αγγλικά. Με το νέο αυτό πληκτρολόγιο, η "μετάφραση" των χαρακτήρων θα γίνεται αυτόματα, διατηρώντας αυτούσια και ανέπαφη την ελληνική γλώσσα.

Η Google ανανεώνει ανά τακτά διαστήματα το Gboard για Android, με την υποστήριξη νέων γλωσσών και εργαλείων, στην προσπάθειά της για δημιουργία νέων έξυπνων μηχανισμών για εισαγωγή κειμένου, αυτόματη συμπλήρωση και πρόβλεψη λέξεων σε συσκευές κινητών τηλεφώνων.
Οι χρήστες μπορούν να κατεβάσουν το Gboard στις Android συσκευές τους δωρεάν από το Google Play.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ