TECH

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το νέο iPhone

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το νέο iPhone
REUTERS/Thomas Peter

Λίγο πριν την επίσημη παρουσίαση του νέου iPhone, στις 12 Σεπτεμβρίου, στο θέατρο Steve Jobs που βρίσκεται στο νέο campus της εταιρείας, στο Cupertino, νέες πληροφορίες διέρρευσαν για το πολυαναμενόμενο και επετειακό μοντέλο της Apple.

 

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, η Apple θα παρουσιάσει το νέο κινητό της, μαζί με τα νέα λειτουργικά συστήματα iOS 11, αλλά και κάποια ανανεωμένα προϊόντα της.

Άλλωστε, το 2017 αποτελεί έτος σταθμό για την εταιρεία καθώς συμπληρώνονται δέκα χρόνια από την κυκλοφορία του πρώτου iPhone. Όπως αναφέρει, σε δημοσίευμά του, το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, οι πληροφορίες που διέρρευσαν αφορούν μία συσκευή κινητής τηλεφωνίας με την κωδική ονομασία iPhone X, εκτός από τα επερχόμενα μοντέλα iPhone 8. Στο δημοσίευμά του, το BBC σημειώνει ότι στις πληροφορίες που διέρρευσαν περιγράφεται, επίσης, λεπτομερώς μία τεχνολογία αναγνώρισης προσώπων, η οποία θα λειτουργεί ως σύστημα ξεκλειδώματος της συσκευής, ενώ παράλληλα θα είναι σε θέση να αναγνωρίζει τις «γκριμάτσες» που κάνει ο κάτοχός του και να τις μετατρέπει σε emoji (ψηφιακές φατσούλες).

Τι γνωρίζουμε μέχρι τώρα

- Οι φήμες δίνουν και παίρνουν για τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου και οθόνη edge-to-edge. Επίσης, πληροφορίες αναφέρουν ότι θα διαθέτει ενσωματωμένες εφαρμογές ενισχυμένης πραγματικότητας (augmented reality)

- To κόστος του νέου μοντέλου θα ξεκινά από το $1.000, σύμφωνα με σχετικές αναφορές από τους New York Times and Fast Company.

- Οι προπαραγγελίες αναμένεται να ξεκινήσουν στις 15 Σεπτεμβρίου

- Ακολουθώντας το ρεύμα της εποχής, αναμένεται να διαθέτει δυνατότητα ασύρματης φόρτισης.

- Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία υψηλής τεχνολογίας θα παρουσιάσει την ανανεωμένη Apple TV με δυνατότητα 4K streaming, καθώς και το νέο Apple Watch, το οποίο θα λειτουργεί αυτόνομα και θα προχωράει ένα βήμα πιο πέρα στη σύνδεση της καταγραφής δεδομένων από τον χρήστη με τις υπηρεσίες υγείας.

Η παρουσίαση θα μεταδοθεί ζωντανά στις 20:00 ώρα Ελλάδας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ