TECH

Πώς θα ξεπεράσετε τα όριά σας με ένα ρολόι

Πώς θα ξεπεράσετε τα όριά σας με ένα ρολόι

Αξιοπιστία, τεχνολογία και ανθεκτικότητα. Τα ρολόγια OMEGA έχουν αποδείξει επανειλημμένως την αξιοπιστία τους, που συνδυάζεται εξαιρετικά με την τεχνολογική τους καινοτομία. Παράλληλα, όμως, έχουν αποδείξει ότι διαθέτουν και την απαιτούμενη αντοχή, χάρη στην οποία συντροφεύουν ακόμη και όσους είναι διατεθειμένοι να ξεπεράσουν τα όριά τους, τόσο πάνω στη Γη, όσο και στο διάστημα!

Για εκείνους που λατρεύουν την περιπέτεια και αναζητούν ένα ρολόι που να τους συντροφεύει οπουδήποτε και αν κινούνται, η OMEGA παρουσιάζει τη νέα συλλογή ρολογιών OMEGA Seamaster Aqua Terra. Η σειρά Aqua Terra έρχεται να δώσει μία ανανεωμένη ματιά στο κλασσικό στυλ της συλλογής, που συνδυάζει τις ναυτικές επιρροές με την πιο προηγμένη τεχνολογία, παρουσιάζοντας αναμφίβολα ένα από τα πιο ολοκληρωμένα ρολόγια που κατασκευάστηκαν ποτέ. Πρόκειται για έναν συνδυασμό εξαίρετης μηχανικής και ιδιοφυών τεχνολογιών που εξασφαλίζει ότι αυτή η όμορφη εμφάνιση θα διατηρηθεί, ενώ παράλληλα προστατεύει τον μηχανισμό χρονομέτρησης από τις φθορές της καθημερινότητας, όπως είναι οι κραδασμοί, το νερό και ο μαγνητισμός.

p1

Τα μοντέλα

Η συλλογή Aqua Terra θα κυκλοφορήσει σε πέντε μεγέθη κάσας: 41mm και 38mm για τα αντρικά ρολόγια και 28mm, 34mm και 38mm για τα γυναικεία ρολόγια. Όλα τα μοντέλα, εκτός των μικρότερων γυναικείων, θα είναι εξοπλισμένα με τους νέους, αντιμαγνητικούς μηχανισμούς, που φέρουν την πιστοποίηση Master Chronometer. Με την απόδοσή τους στη χρονομέτρηση να υποστηρίζεται από τεχνολογίες που προσφέρουν σταθερή προστασία και διαθέτοντας μοντέρνα και όμορφη εμφάνιση, τα νέα μοντέλα της συλλογής Aqua Terra θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως τα απολύτως μοντέρνα ρολόγια χειρός. Ειδικότερα, μοντέλα όπως το Seamaster Aqua Terra 150Μ(με μέγεθος κάσας 41mm, από ανοξείδωτο ατσάλι και χρυσό των 18K Sedna™ και με τον μηχανισμό OMEGA Co-Axial Master Chronometer calibre 8900), αποτελούν χαρακτηριστικό παράδειγμα του τι μπορεί να προσφέρει μία από τις κορυφαίες Μάρκες Ωρολογοποιίας παγκοσμίως.

p2

Κορυφαία ποιότητα κατασκευής

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της OMEGA, που την έχουν φέρει στην κορυφή των προτιμήσεων, δεν είναι άλλο από την ποιότητα κατασκευής. Όπως όλα τα ρολόγια OMEGA, η νέα συλλογή Aqua Terra κατασκευάζεται σε εγκαταστάσεις τελευταίας τεχνολογίας, όπως είναι το καινούριο εργοστάσιο παραγωγής στην πόλη Biel/Bienne.

Το συγκεκριμένο εργοστάσιο εντυπωσιάζει με τις ρομποτικές μηχανές που διαθέτει και τα εξαιρετικά αποτελεσματικά συστήματα ροής εργασίας. Παράλληλα, όμως, το εργοστάσιο έχει σχεδιαστεί έχοντας ως σημείο αναφορά τον ίδιο τον ωρολογοποιό. Γιατί οι μηχανές παίζουν το ρόλο τους, αλλά η παραγωγή ενός ρολογιού, όπως αυτά της νέας σειράς Seamaster Aqua Terra, είναι μία διαδικασία που απαιτεί ψυχή, την οποία προσφέρει ο ανθρώπινος παράγοντας. Για αυτό και το καντράν και ο μηχανισμός του Aqua Terra τοποθετούνται μέσα στην κάσα από εξειδικευμένους ωρολογοποιούς, οι οποίοι επιβλέπουν την παραμικρή λεπτομέρεια, προκειμένου το αποτέλεσμα να είναι άψογο.

p3

Παραδοσιακή στην επιλογή του κατασκευαστικού υλικού, και πλημμυρισμένη από φυσικό φως, η νέα μονάδα παραγωγής της OMEGA διαχειρίζεται τα πάντα, από τη συναρμολόγηση των ρολογιών μέχρι το διεθνές δίκτυο διανομής, καθώς και την πολύ σημαντική ενδιάμεση φάση: Τον έλεγχο των ρολογιών. Εδώ είναι που κατασκευάζονται τα Master Chronometers· δηλαδή τα ρολόγια που ελέγχονται με τους υψηλότερου επιπέδου ελέγχους της βιομηχανίας, σύμφωνα με τα αυστηρά κριτήρια που έχουν ορισθεί από το Ελβετικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Μετρολογίας (Swiss Federal Institute of Metrology - METAS).

p4

Το σύνολο των ελέγχων που πραγματοποιεί η OMEGA υπερτερεί κατά πολύ από τα πρότυπα που εδώ και καιρό ισχύουν στην παγκόσμια Ωρολογοποιία, κάνοντας μετρήσεις σε οκτώ καίρια σημεία, μέσα σε διάστημα δέκα ημερών. Η μέτρηση του χρόνου σε επίπεδο χρονομέτρου πρέπει να διεξάγεται καθόλα τη διάρκεια των υπόλοιπων μετρήσεων, με έλεγχο ακριβείας σε δύο θερμοκρασίες και σε έξι θέσεις, συμπεριλαμβανομένης και της μέτρησης ακριβείας κατά τη διάρκεια πτώσης της ισχύος. Ενώ οι αρχικοί έλεγχοι ολοκληρώνονται αποκλειστικά στους μηχανισμούς των ρολογιών, αργότερα οι έλεγχοι γίνονται και στα πλήρως συναρμολογημένα ρολόγια, περιλαμβάνοντας την αντοχή στο νερό και τα απόθεμα ενέργειας. Ο έλεγχος για την αντοχή στον μαγνητισμό γίνεται μέσα σε έναν από τους μεγαλύτερους μόνιμους μαγνήτες στον κόσμο, ο οποίος ελέγχει ότι τα ρολόγια Aqua Terra αντέχουν σε μαγνητικά πεδία των 15.000 Gauss!

Για την OMEGA, ένα ρολόι δεν φθάνει να είναι όμορφο. Θα πρέπει να είναι και κορυφαίο από πλευράς ποιότητας. Και γι’ αυτό αποτελεί και μία από τις κορυφαίες επιλογές των ανθρώπων που θέλουν να ξεχωρίζουν.

moto1