TECH

Η Google έκλεισε τα 19 και το γιορτάζει με ένα εντυπωσιακό doodle

Η Google έκλεισε τα 19 και το γιορτάζει με ένα εντυπωσιακό doodle

Με ένα εντυπωσιακό doodle γιορτάζει τα 19α γενέθλιά της η Google, η πιο δημοφιλής μηχανή αναζήτησης στον κόσμο, που «φιλοξενεί» έναν τροχό-έκπληξη.

Όσοι από εσάς «μπείτε» σήμερα στην Google, θα αντικρύσετε το doodle της, δηλαδή έναν τροχό κι αν επιλέξετε να τον... γυρίσετε θα σας αποκαλυφθούν 19 εκπλήξεις, που θα σας εξασφαλίσουν ένα ταξίδι στον χρόνο καθώς κάθε μία από αυτές έχει να σας θυμίσει κάτι.

Πρόκειται για ένα... φλας μπακ σε 19 εκπλήξεις που επεφύλαξε μέσα σε αυτά τα 19 χρόνια ζωής της η Google για τους χρήστες του διαδικτύου, όπως για παράδειγμα τα δημοφιλή παιχνίδια Pacman και «φιδάκι».

Γυρίστε τον τροχό

Τα πρώτα βήματα της Google

Όλα ξεκίνησαν πριν από 19 χρόνια, σε ένα γκαράζ στην Καλιφόρνια, όταν οι Λάρι Πέιτζ και Σεργκέι Μπριν, φοιτητές που έκαναν το διδακτορικό τους στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ, έφτιαξαν τη μηχανή αναζήτησης στο πλαίσιο μιας ερευνητικής τους απόπειρας.

Την ονόμασαν Google, από τον αναγραμματισμό της λέξης Googol και τον μαθηματικό όρο που εισήγαγε ο Μίλτον Σιρότα για τον αριθμό 10100. Με τον όρο αυτόν η Google ήθελε να υποδηλώσει την αποστολή της εταιρείας, που δεν ήταν άλλη από το να οργανώσει το τεράστιο πλήθος πληροφοριών του ίντερνετ.

Σήμερα, 19 χρόνια μετά η Google μετρά περισσότερους από 4,5 δισ. χρήστες σε 160 χώρες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ