ΤΑΞΙΔΙ ΕΛΛΑΔΑ

Η Σαντορίνη είναι ο κορυφαίος τουριστικός προορισμός διεθνώς

Η Σαντορίνη είναι ο κορυφαίος τουριστικός προορισμός διεθνώς
Eurokinissi (φωτογραφία αρχείου)

Η Σαντορίνη παραμένει ο κορυφαίος τουριστικός προορισμός του κόσμου καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση όχι μόνο στις προτιμήσεις τουριστών από όλο τον κόσμο αλλά και στα αποτελέσματα των ερευνών που διεξάγουν έγκυρα διεθνή έντυπα.

Το ίδιος επιβεβαιώνουν και οι αριθμοί. Η Σαντορίνη δέχεται δύο εκατομμύρια τουρίστες τον χρόνο, και προσεγγίζει σταδιακά το 10% περίπου του αριθμού των τουριστών της χώρας μας.

2299136

Πηγή: Eurokinissi/Βασίλης Βερβερίδης

Ο στόχος για «Σαντορίνη -Τουρισμός όλο το χρόνο» μπορεί να επιτευχθεί. Ήδη φέτος έχουν παραμείνει ανοικτές 100 ξενοδοχειακές μονάδες στο νησί, περίπου μια στις οκτώ από το σύνολο των μονάδων του νησιού, εξυπηρετώντας τις ανάγκες των επισκεπτών τους χειμερινούς μήνες, αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Θήρας Αναστάσιος Νικόλαος Ζώρζος.
Οι αεροπορικές εταιρίες που εκτελούν πτήσεις στην Σαντορίνη αυξάνονται. Σήμερα ανέρχονται σε 75, με πτήσεις από δεκάδες χώρες του κόσμου. Μάλιστα τους θερινούς μήνες γίνονται 57 πτήσεις την ημέρα. Επίσης, κρουαζιερόπλοια προσεγγίζουν το νησί από Μάρτιο μέχρι και λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα, αποβιβάζοντας ακόμα και 25.000 άτομα ημερησίως.

1963802

Πηγή: Eurokinissi/Βεντούρης

Το εγχείρημα του δωδεκάμηνου τουρισμού μπορεί να κερδηθεί στη Σαντορίνη, για ένα επιπλέον λόγο, που είναι ότιοι ξενοδοχειακές μονάδες στο νησί δεν είναι μεγάλου μεγέθους, οπότε όποιες αποφασίσουν να παραμένουν ανοικτές, δεν επιβαρύνονται με τόσο μεγάλο κόστος που έχουν ξενοδοχειακά συγκροτήματα πολύ μεγάλου μεγέθους άλλων νησιών, προσθέτει.

Όπως αναφέρει ο κ. Ζώρζος, υπάρχουν μέρες που καταφθάνουν στο νησί πολλά κρουαζιερόπλοια και αποβιβάζουν ακόμα και 20.000 τουρίστες, ενώ άλλες μέρες αποβιβάζουν περίπου 3.000. Πρέπει να υπάρξει συντονισμός για καλύτερη κατανομή των αφίξεων των επισκεπτών, ώστε να φεύγουν όσο το δυνατόν πιοικανοποιημένοι, προς όφελος και του νησιού.

1961223

Πηγή: Eurokinissi/Βεντούρης

Για την επίτευξη του στόχου του δωδεκάμηνου αλλά και γενικότερα του ποιοτικού τουρισμού δίνεται έμφαση και στην ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού και συνεχίζεται η προσπάθεια για περαιτέρω προώθηση των έργων υποδομής στο νησί μέσω και της εκμετάλλευσης των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ