ΕΛΛΑΔΑ

Έχεις δει το βυθό της Μήλου;

Έχεις δει το βυθό της Μήλου;
Eurokinissi/Στέλιος Μίσινας

Η Μήλος είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο για τις παραλίες της και για τα δαντελωτά της ακρογιάλια.

Περίπου 75 παραλίες, άλλες απομονωμένες και άλλες κοσμοπολίτικες, έχουν κρυστάλλινα καταγάλανα νερά, σμιλεμένα βράχια και είναι ιδανικές για κολύμπι.

Λόγω της ηφαιστιογενούς προέλευσης του εδάφους της, η Μήλος έχει εντυπωσιακή μορφολογία και ποικιλία παραλιών. Υπάρχουν παραλίες με λευκόχρυσες αμμουδιές και κόλπους με πολύχρωμα βότσαλα και λευκά, κόκκινα, κίτρινα ή και μαύρα βράχια.

Ξεχωριστά χρώματα και βάθη, θα βρείτε και στη θάλασσά της. Ο βυθός της προσφέρεται και για καταδύσεις.

2359178

Eurokinissi/Στέλιος Μίσινας

Σε ό,τι αφορά την πρόσβαση, το οδικό δίκτυο είναι πολύ καλό στις βόρειες και στις περισσότερες από τις νότιες παραλίες.

Σε αυτές που βρίσκονται στην ανατολική και δυτική πλευρά του νησιού, η πρόσβαση είναι σχετικά δύσκολη και στο μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής υπάρχει χωματόδρομος. Ακόμα, υπάρχουν παραλίες, (όπως το Κλέφτικο, ο Γέρακας, η Συκιά) τις οποίες μπορείτε να επισκεφτείτε μόνο από τη θάλασσα, στις θαλάσσιες εκδρομές που ξεκινάνε από τον Αδάμαντα.

Ο δήμος Μήλου δίνει και μία σημαντική συμβουλή, να επιλέγετε την παραλία που θα κολυμπήσετε όχι μόνο βάση της ομορφιάς της, αλλά και βάση της κατεύθυνσης του αέρα.

Στα μελτέμια και τους βόρειους ανέμους είναι καλύτερα να επιλέγετε παραλίες που βρίσκονται μέσα στον κόλπο, ή ακόμα καλύτερα στην νότια πλευρά του νησιού. Αντίθετα, στους νοτιάδες, σας συνιστούμε τις παραλίες που βρίσκονται στην βόρεια πλευρά του νησιού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ