ΕΛΛΑΔΑ

Εxpress: Κέρκυρα και Σαντορίνη στους 6 ιδανικούς προορισμούς για κρουαζιέρα

Εxpress: Κέρκυρα και Σαντορίνη στους 6 ιδανικούς προορισμούς για κρουαζιέρα
Eurokinissi/Γιώργο Κονταρίνης

H Κέρκυρα και η Σαντορίνη συγκαταλέγονται στους έξι καλύτερους προορισμούς που ενδείκνυνται για κρουαζιέρα στη Μεσόγειο.

Αυτό αναφέρει η Βρετανική εφημερίδα «Express» σε δημοσίευμά της.

Στη Δύση, σύμφωνα με το δημοσίευμα, δεσπόζει η Ισπανία και η Γαλλία, ενώ τα νησιά της Ελλάδας, που βρίσκεται στην Ανατολή, έλκουν τους τουρίστες. Ωστόσο, όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, η Κροατία συναγωνίζεται την Ελλάδα καθώς είναι ένας ανερχόμενος προορισμός.

Σαντορίνη

1406775

Πηγή:Eurokinissi/Αλέξανδρος Ζωντανός

Είναι ένα νησί που κόβει την ανάσα στην κορυφή του οποίου βρίσκεται ένα ηφαίστειο. Κόβει την ανάσα καθώς τα απομεινάρια ενός ηφαιστείου δημιούργησαν την τρέχουσα μορφή του τον 16ο αιώνα. Οι απόκρημνοι βράχοι περιστοιχίζουν τον κρατήρα και στην κορυφή τους βρίσκονται τα κατάλευκα κτίρια των Φηρών. Το λιμάνι συνδέεται με τα στενά δρομάκια με τελεφερίκ.

Κέρκυρα

1643672 2

Πηγή: Eurokinissi/Γιώργος Κονταρίνης

Ένας κλασικός μεσογειακός προορισμός. Το νησί έχει εστιατόρια, πεζοδρόμους μπροστά στη θάλασσα και μικρές αγορές. Στην πόλη της Κέρκυρας ο ταξιδιώτης μπορεί να δει, τις Βρετανικές, Βενετσιάνικες, Οθωμανικές και Ρωμαϊκές επιρροές. Όλα αυτά βρίσκονται 20 λεπτά με τα πόδια από το λιμάνι.

Επισκεφθείτε το Βυζαντινό Παλαιό Φρούριο με την εντυπωσιακή θέα στο λιμάνι και τον καθεδρικό ναό του Αγίου Σπυρίδωνα του 16ου αιώνα.

Οι υπόλοιποι προορισμοί που είναι ιδανικοί για κρουαζιέρα στη Μεσόγειο, είναι η Ίμπιζα, η Κορσική, η Κόρτσουλα στην Κροατία και η Μάλτα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ