ΤΑΞΙΔΙ ΕΛΛΑΔΑ

Τrivago: Τα ελληνικά ξενοδοχεία έριξαν τις τιμές on line κατά 4,3% στην Αθήνα

Τrivago: Τα ελληνικά ξενοδοχεία έριξαν τις τιμές on line κατά 4,3% στην Αθήνα
Eurokinissi/Βασίλης Παπαδόπουλος (φωτογραφία αρχείου)

Σε χαμηλά επίπεδα διατηρούνται οι τιμές στα ελληνικά ξενοδοχεία το Μάιο, σε σχέση με τις ανταγωνιστικές χώρες. 

Η τιμή ανά διανυκτέρευση διαμορφώνεται στα 90 ευρώ κατά μέσο όρο.

Σε ό,τι αφορά τις τιμές των ξενοδοπχείων όπως διαμορφώνονται στις πόλεις, στην Αθήνα καταγράφεται μείωση της τάξης του 4,3%. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι η Αθήνα είναι από τις πλέον ανταγωνιστικές πόλεις στις τιμές των ξενοδοχείων οι τιμές είναι αυξημένες κατά 10% σε σχέση με πέρυσι.

Σύμφωνα με το μηνιαίο δελτίο ξενοδοχειακών τιμών της trivago για το Μάιο, σε αντίστοιχα περίπου επίπεδα κυμαίνονται οι τιμές των ξενοδοχείων της Κροατίας, των οποίων η μέση τιμή για τον Μάιο διαμορφώνεται στα 91 ευρώ.

Στην Ιταλία, οι τιμές είναι αρκετά υψηλότερες από τις ελληνικές, αφού η μέση τιμή των ιταλικών ξενοδοχείων είναι στα 127 ευρώ. Η τιμή αυτή, ωστόσο, είναι κατά 9,3% χαμηλότερη από πέρυσι.

Η μεγαλύτερη και σημαντικότερη μεταβολή παρουσιάζεται στις τιμές των ξενοδοχείων της Τουρκίας, οι οποίες σε ετήσια βάση μειώθηκαν κατά 26%, οδηγώντας τη μέση ξενοδοχειακή τιμή στα 77 ευρώ για τον Μάιο 2016, από τα 104 ευρώ που ήταν η αντίστοιχη πέρυσι.

trivago1

Πηγή:Trivago

Σε επίπεδο πόλεων, οι τιμές στην Αθήνα, κυμαίνονται πιο χαμηλά από πέρυσι, με τη μέση τιμή να διαμορφώνεται στα 110 ευρώ, από τα 115 αντίστοιχα πέρυσι.

Στους προορισμούς που βρίσκονται στην Ελλάδα, το Ναύπλιο, ένας από τους πλέον αγαπημένους προορισμούς των Ελλήνων ανεξαρτήτως εποχής, είναι κατά 5,1% οικονομικότερο συγκριτικά με τον περσινό Μάιο, με μέση ξενοδοχειακή τιμή στα 74 ευρώ. Το Ρέθυμνο μείωσe οριακά τις τιμές του, διαθέτοντας το Μάιο ξενοδοχεία τα οποία είναι κατά 2,4% οικονομικότερα σε σχέση με πέρυσι. Η Σαντορίνη και η Μύκονος είναι μεταξύ των ακριβότερων προορισμών, με τιμές υψηλότερες σε ετήσια βάση κατά 6,8% και 12,5% αντίστοιχα.

trivago greek cities

Πηγή: Trivago

Οι μέσες τιμές προκύπτουν από τη βάση δεδομένων της trivago έπειτα από τη σύγκριση τιμών από περισσότερα από 200 διαφορετικά online booking sites.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ