ΤΑΞΙΔΙ ΕΛΛΑΔΑ

Ναυάγιο Ζηνοβία: Κατάδυση στα κρυστάλλινα νερά της Κύπρου

Ναυάγιο Ζηνοβία: Κατάδυση στα κρυστάλλινα νερά της Κύπρου
weheartdiving.com

Το ναυάγιο του πλοίου Ζηνοβία, στη Λάρνακα, θεωρείται ένα από τα δέκα καλύτερα ναυάγια του κόσμου και είναι το πιο εμβληματικό ναυάγιο της Μεσογείου.

Η Ζηνοβία, ένα Σουηδικό οχηματαγωγό 172 μέτρων τύπου Ρο-Ρο, φορτωμένο με 108 νταλίκες βυθίστηκε στις 7 Ιουνίου 1980 στο παρθενικό του ταξίδι έξω από το λιμάνι Λάρνακας.

Στο ναυάγιο υπάρχει αφθονία θαλάσσιας ζωής, με αγέλες ψαριών συμπεριλαμβανομένων σφυρίδων, μπαρακούντα, σκουμπρί, βασιλικό σκουμπρί καθώς και σμέρνες, σαλάχια, χελώνες και χταπόδια. Το πλοίο και μέρος του φορτίου του είναι άθικτα, καθιστώντας το συναρπαστικό για εξερεύνηση. Το επισκέπτονται κάθε χρόνο περίπου 100.000 δύτες.

Το Ζηνοβία είναι ένα Σουηδικό οχηματαγωγό φέρρυ. Του αποδόθηκε η ονομασία «Ο Τιτανικός της Μεσογείου». Αυτή τη στιγμή κείτεται πάνω στην μπουκαπόρτα του σε ένα στρώμα άμμου και βράχων. Το 172 μέτρων φέρρυ μετέφερε 108 νταλίκες με ποικίλο φορτίο η κάθε μια, συμπεριλαμβανομένων αυτοκινήτων, στρατιωτικού εξοπλισμού, τροφίμων και συστημάτων τηλεπικοινωνίας, καθώς και ένα εκατομμύριο αυγά τα οποία, ακόμη και αυτά, μένουν άθικτα κάτω από το νερό.

Τοποθεσία: Κόλπος Λάρνακας
Τύπος: Ναυάγιο
Βάθος: 17 – 43 μέτρα
Ορατότητα: 30 μέτρα
Πρόσβαση: Με σκάφος
Απαιτούμενη πιστοποίηση: Ανοιχτής Θάλασσας (OW)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ