ΕΛΛΑΔΑ

Γαλάζιες Σημαίες: Τρίτη στον κόσμο η Ελλάδα - λίστα με τις ελληνικές παραλίες

Γαλάζιες Σημαίες: Τρίτη στον κόσμο η Ελλάδα - λίστα με τις ελληνικές παραλίες
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕΕΠΦ

Η Ελλάδα είναι η 3η χώρα στον κόσμο με τις περισσότερες Γαλάζιες Σημαίες.

Κατά την 1η επίσημη τελετή ανακοίνωσης των ακτών και μαρίνων 50 χωρών που βραβεύονται για το 2016 από το πρόγραμμα «Γαλάζια Σημαία», η οποία πραγματοποιήθηκε στην Χαλκιδική με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Ιδρύματος για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (Foundation for Environmental Education - FEE), η Ελλάδα απέσπασε βράβευση για 430 βραβευμένες ακτές.

Διατήρησε δηλαδή και για το 2016 την 3η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 50 χώρες από όλο τον κόσμο με τις καθαρότερες παραλίες. Πρώτος στην Ελλάδα αναδείχθηκε φέτος, με 52 σημαίες, ο νομός Χαλκιδικής. Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε 3.462 ακτές, 660 μαρίνες και 21 τουριστικά σκάφη σε όλο τον κόσμο (η βράβευση σκαφών πραγματοποιείται για πρώτη φορά από το ίδρυμα). Υπενθυμίζεται ότι μέχρι το 2015 η ανακοίνωση των «Γαλάζιων Σημαιών» για τις 50 χώρες που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα γινόταν κάθε χρονιά με δελτίο τύπου από την έδρα του FEE στην Δανία.

Η διοργάνωση στην Ελλάδα, της τελετής βράβευσης της Γαλάζιας Σημαίας είναι ένα ιστορικό γεγονός για την χώρα μας, αφού μέχρι το 2015, η ανακοίνωση των «Γαλάζιων Σημαιών» για τις 50 χώρες που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα γινόταν κάθε χρονιά με δελτίο Tύπου από την έδρα του FEE στην Δανία.

Όλη τη λίστα με τις παραλίες της Ελλάδας που απέσπασαν Γαλάζια Σημαία μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ.

Οι βραβεύσεις όλων των χωρών του Βορείου Ημισφαιρίου, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, βρίσκονται αναρτημένες από σήμερα στη νέα διεθνή ιστοσελίδα www.blueflag.global.

Τι είναι η «Γαλάζια Σημαία»

Η «Γαλάζια Σημαία» απονέμεται από το 1987, σε ακτές και μαρίνες οι οποίες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις βράβευσης. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη βράβευση μίας ακτής με τη «Γαλάζια Σημαία», είναι η ποιότητα υδάτων σε αυτήν να είναι «Εξαιρετική». Η βράβευση έχει διάρκεια ενός έτους.

Τα μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία του εξωτερικού δίνουν ιδιαίτερη σημασία στη «Γαλάζια Σημαία» όταν επιλέγουν τους προορισμούς που προτείνουν στους πελάτες τους, επιμένοντας στις υψηλής ποιότητας υπηρεσίες που προσφέρονται στην ακτή, αλλά και στην προστασία του περιβάλλοντος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ