ΤΑΞΙΔΙ ΕΛΛΑΔΑ

Βουτιά στις πιο όμορφες παραλίες της Κέρκυρας

Βουτιά στις πιο όμορφες παραλίες της Κέρκυρας
Canal d' Amour Trip Advisor

Κοσμοπολίτικος αέρας, μοναδική ομορφιά και σμαραγδένιες ακτές συνθέτουν την εικόνα ενός από τους πιο δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς στην Ελλάδα.

Η Κέρκυρα λάμπει κάτω από τον καυτό καλοκαιρινό ήλιο και σας προσκαλεί να ανακαλύψετε τις πανέμορφες παραλίες που διαθέτει, κατά μήκος της θεαματικής ακτογραμμής της.

Ας γνωρίσουμε μερικές μόνο από τις πιο δημοφιλείς παραλίες του νησιού, που σας περιμένουν και φέτος το καλοκαίρι για ατέλειωτες βουτιές, χαλάρωση, αλλά και θαλάσσιες σπορ και δραστηριότητες που θα κάνουν το καλοκαίρι σας αξέχαστο!

Μια από τις πιο γνωστές παραλίες του νησιού είναι η Γλυφάδα, μια αχανής αμμουδιά στη δυτική πλευρά του νησιού, που συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό παραθεριστών, λόγω και των μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων που είναι χτισμένες εκεί. Εντυπωσιακοί βράχοι και έντονη βλάστηση δημιουργούν μια μοναδική εικόνα, σε μια οργανωμένη παραλία, που διαθέτει εγκαταστάσεις για θαλάσσια σπορ, εστιατόρια και beach bar.

GLYFADA

Γλυφάδα/Πηγή: Trip Advisor

Δημοφιλής και αγαπημένη σε Κερκυραίους και τουρίστες η Παλαιοκαστρίτσα προσφέρει επιλογές για όλα τα γούστα, μιας και διαθέτει 6 υπέροχες παραλίες, αγκαλιασμένες από δέντρα. Κολυμπήστε στα κρυστάλλινα και λίγο παγωμένα νερά της θάλασσας και χαρείτε τον ήλιο σε βοτσαλωτές ή αμμώδεις ακτές. Κρυμμένες παραλίες και βραχώδεις όρμοι σας καλούν για εξερεύνηση, νοικιάζοντας ένα θαλάσσιο ποδήλατο. Εδώ θα βρείτε ένα πλήρως οργανωμένο τουριστικό θέρετρο, με πολλές επιλογές διαμονής και εστίασης.

Capture copy

Παλαιοκαστρίτσα. Πηγή: Trip Advisor

Νότια της πόλης της Κέρκυρας θα συναντήσετε ακόμα μια κοσμοπολίτικη παραλία του νησιού. Είναι οι πασίγνωστες Μπενίτσες, μια παραλία που συνδυάζει την άμμο, τα βότσαλα και τα σμαραγδένια της νερά με ένα τοπίο βγαλμένο από παραμύθι. Η πλούσια βλάστηση θα σας γοητεύσει, και οι επιλογές σε καταλύματα θα σας πείσουν να περάσετε λίγο χρόνο παραπάνω εδώ.

benitses copy

Μπενίτσες: Πηγή: Trip Advisor

Μια από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες του νησιού βρίσκεται στα βορειοδυτικά και ονομάζεται Περουλάδες. Ιδανική για οικογένειες με μικρά παιδιά, αφού διαθέτει αμμώδη ακτή και ρηχά νερά, η παραλία περιβάλλεται από γιγάντιους βραχώδεις σχηματισμούς, προκαλώντας δέος στους ταξιδιώτες. Πρόκειται για οργανωμένη ακτή, ενώ στην ευρύτερη περιοχή θα βρείτε ξενοδοχεία και φιλόξενες ταβερνούλες.

xalikounas

Xαλικούνας.Πηγή: Trip Advisor

Ο Χαλικούνας είναι ίσως μια από τις πιο ξακουστές παραλίες της Κέρκυρας. Μια σχεδόν ατέλειωτη αμμουδιά, με εναλλαγές τοπίου που θα σας μαγέψουν σας προσκαλεί να χαρείτε τον ήλιο και τη θάλασσα, προσφέροντας σας παράλληλα μια αίσθηση απόλυτης ιδιωτικότητας. Η παρθένα αυτή παραλία παραμένει σχεδόν σε όλο το μήκος της ανέγγιχτη, οπότε για να την επισκεφθείτε προμηθευτείτε τα απαραίτητα. Το μαγικό σκηνικό συμπληρώνουν οι λάτρεις του Kite surf.

Οι ερωτευμένοι μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το άκρως ρομαντικό Canal d' Amour. Το κανάλι της αγάπης είναι ένα φυσικό τοπίο από κοιλότητες και κανάλια, που σμίλεψε η θάλασσα για τα μάτια σας μόνο! Βράχια ξεπροβάλλουν μέσα από τη θάλασσα, σε διάφορες αποχρώσεις, με βασική αυτή του κίτρινου χρώματος.

Στο νοτιοδυτικό τμήμα του νησιού, στην περιοχή των Αργυράδων θα βρείτε την μήκους 5 χιλιομέτρων ακτή του Αγίου Γεωργίου. Τα αβαθή, καθάρια νερά, ιδανικά για οικογενειακές εξορμήσεις και οι καταπράσινοι λόφοι τριγύρω θα σας χαλαρώσουν.

Για το τέλος σας προτείνουμε την αμμώδη ακτή Άγιος Γόρδιος, μια από τις πιο πολυσύχναστες του νησιού. Εκτείνεται σε μεγάλο μήκος, διαθέτει ξαπλώστρες, ομπρέλες και εγκαταστάσεις για θαλάσσια σπορ.

Capture

Άγιος Γεώργιος. Πηγή: Τrip Advisor

Σμαραγδένια νερά, βραχώδες τοπίο και ένα εκπληκτικό ηλιοβασίλεμα θα σφραγίσουν με τον καλύτερο τρόπο την εξόρμηση σας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ