ΤΑΞΙΔΙ ΕΛΛΑΔΑ

Δωρεάν είσοδος σε βυζαντινά μνημεία της Βέροιας

Δωρεάν είσοδος σε βυζαντινά μνημεία της Βέροιας
Eurokinissi/Βασίλης Βερβερίδης

Με διευρυμένο ωράριο επισκεψιμότητας και δωρεάν είσοδο για το κοινό θα λειτουργούν σημαντικά βυζαντινά και μεταβυζαντινά μνημεία της Βέροιας από τη Δευτέρα, 18 Ιουλίου.

Η Παλαιά Μητρόπολη Βέροιας και ο αρχαιολογικός χώρος του αγίου Παταπίου θα είναι επισκέψιμοι από Δευτέρα έως και Κυριακή, από τις 10:00 ως τις 18:00. Οι ναοί της Αναστάσεως του Χριστού και των Αγίων Κυρήκου και Ιουλίττης, καθώς και το σύνολο των ναών του ιστορικού τόπου της Μακαριώτισσας, των ναών του Αγίου Στεφάνου, της Παναγίας Ευαγγελίστριας, του Αγίου Νικολάου Μακαριωτίσσης και του Αγίου Γεωργίου του Μικρού ως μνημείων επισκέψιμων για το κοινό, θα είναι αντίστοιχα επισκέψιμοι από Δευτέρα έως και Παρασκευή, από 10:00 έως και 18:00.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά όχι μόνο την Παλαιά Μητρόπολη, που αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα βυζαντινά μνημεία της Μακεδονίας και των Βαλκανίων, αλλά και την εξαιρετική σκηνή της Ανάστασης στην εκκλησία του Χριστού, που αγιογραφήθηκε το 1314/5 από το Γεώργιο Καλλιέργη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ