ΚΟΣΜΟΣ

Ιράκ: Απελευθερώθηκε το ανατολικό τμήμα της Μοσούλης από τους τζιχαντιστές

Ιράκ: Απελευθερώθηκε το ανατολικό τμήμα της Μοσούλης από τους τζιχαντιστές
REUTERS/ MUHAMMAD HAMED

Τρεις μήνες μετά την έναρξη της επιχείρησης για την ανακατάληψη της Μοσούλης από το Ισλαμικό Κράτος, το ανατολικό τμήμα της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης του Ιράκ «απελευθερώθηκε» στο σύνολό του από τις ιρακινές δυνάμεις, ανακοίνωσε την Τετάρτη ο διοικητής των ειδικών μονάδων αντιτρομοκρατίας του ιρακινού στρατού.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από τη Μπαρτάλα, ανατολικά της Μοσούλης, ο στρατηγός Τάλιμπ αλ Σεγάτι ανακοίνωσε «την απελευθέρωση (...) της αριστερής όχθης», αναφερόμενος στο ανατολικό τμήμα της πόλης την οποία διατρέχει ο ποταμός Τίγρης.

«Οι σημαντικοί τομείς» της ανατολικής Μοσούλης είναι πλέον υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων, πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι μένει να απομακρυνθούν μερικοί τζιχαντιστές από μια μικρή περιοχή στο βόρειο τμήμα αυτού του κομματιού της πόλης.

Δεκάδες χιλιάδες μέλη των ιρακινών και των κουρδικών δυνάμεων ασφαλείας εξαπέλυσαν στις 17 Οκτωβρίου μια ευρεία επιχείρηση για την ανακατάληψη της Μοσούλης, τελευταίου προπυργίου του ΙΚ στο Ιράκ, με την υποστήριξη του διεθνούς συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ