ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Φεστιβάλ χιονιού στην Κίνα

Φεστιβάλ χιονιού στην Κίνα
REUTERS/Aly Song

To χιόνι έχει το δικό του φεστιβάλ. Από τις 5 Ιανουαρίου και για ένα ολόκληρο μήνα, στην πόλη Χαρμπίν στην Κίνα, τα πάντα καλύπτονται με πάγο και χιόνι.

Στο Harbin International Ice and Snow Sculpture Festival, καλλιτέχνες εκθέτουν τα γλυπτά τους που είναι κατασκευασμένα από πάγο και χιόνι.

Η περιοχή προσελκύει χιλιάδες κόσμου που έρχονται από κάθε γωνιά της Κίνας αλλά και από όλα τον κοσμώ για να θαυμάσουν τα μοναδικά αυτά έργα τέχνης. Παράλληλα, η περιοχή προσελκύει και χειμερινούς κολυμβητές, οι οποίοι κολυμπούν στον ποταμό Songua και σκιέρ που επιδίδονται μανιωδώς στο αγαπημένο τους άθλημα.

H περιοχή που γίνεται η έκθεση βρίσκεται στη βορειοανατολική Κίνα και δέχεται ψυχρούς ανέμους από τη Σιβηρία. Το Καλοκαίρι η ανώτατη θερμοκρασία φθάνει τους 21,2 βαθμούς Κελσίου και το Χειμώνα τους -16,8 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο έχει καταγραφεί και θερμοκρασία που το Χειμώνα φθάνει τους – 31 βαθμούς κελσίου.

Το φεστιβάλ άρχισε να λειτουργεί το 1963 ωστόσο, η λειτουργία του σταμάτησε λόγω της Πολιτιστικής Επανάστασης. Ενιδρύθηκε το 1985. Το μεγαλύτερο γλυπτό από χιόνι που έχει κατασκευαστεί (και έχει μπει στο βραβείο Γκίνες) είχε μήκος 250 μέτρα και ως δομικό υλικό χρησιμοποιήθηκαν 13.000 κυβικά μέτρα χιονιού. Το τεράστιο γλυπτό κατασκευάσθηκε στη μνήμη του Καναδού γιατρού Norman Bethune.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ