ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Το γνωρίζεις ότι Κέρκυρα και Σαντορίνη συγκαταλέγονται στα «10 διαμάντια» της Μεσογείου;

Το γνωρίζεις ότι Κέρκυρα και Σαντορίνη συγκαταλέγονται στα «10 διαμάντια» της Μεσογείου;
Κορσική, Γαλλία AΠΕ-ΜΠΕ/ΕPA/Rally of France 2015

Η ηλεκτρονική έκδοση του βρετανικού περιοδικού «World of Cruising» παρουσιάζει τα «10 διαμάντια» της Μεσογείου. Πρόκειται για πόλεις, περιοχές και νησιά που αξίζει να ταξιδέψει κάποιος προκειμένου να περάσει ανεπανάληπτες διακοπές.

Σε αυτά τα διαμάντια συγκαταλέγονται και δύο ελληνικοί προορισμοί, η Κέρκυρα και η Σαντορίνη.

Για τη Σαντορίνη, η ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού αναφέρει ότι καθώς προσεγγίζει ο ταξιδιώτης το νησί αντικρίζει ένα από τα πιο εντυπωσιακά τοπία της Μεσογείου.

Ο συντάκτης του κειμένου μιλά με δέος για τον βυθισμένο κρατήρα του αρχαίου ηφαιστείου που δημιούργησε ολόκληρο το νησί έπειτα από έκρηξη.
Όμως δεν λείπουν και τα σχόλια για το ηλιοβασίλεμα.

santorini ververidis

Πηγή: Eurokinissi/Βασίλης Βερβερίδης

«Καθώς ο ήλιος δύει, η θάλασσα παίρνει ένα βαθύ μπλε χρώμα και ο ουρανός αποκτά χρυσές και πορτοκαλί αποχρώσεις. Λίγα μέρη στη γη είναι τόσο όμορφα. Το χωριό της Οίας με τις μπλε εκκλησίες του Αγίου Σπυρίδωνα και της Αναστάσεως, ίσως είναι η περιοχή της Ελλάδας που έχει φωτογραφηθεί περισσότερο». Ιδιαίτερη αναφορά κάνει το περιοδικό για τα κρασιά του νησιού.

Για την Κέρκυρα η πρώτη σύσταση που γίνεται στους Βρετανούς είναι η μπύρα με τζιντζερ που παράγεται στο νησί.

Το δημοσίευμα προτείνει στους Βρετανούς τουρίστες να δοκιμάσουν τις τοπικές σπεσιαλιτέ όπως το πικάντικο μπουρδέτο, το πιάτο θαλασσινών με γλυκιά πάπρικα που σερβίρεται με φρεσκο ψωμί.

KERKIRA EUROKINISSI KONTAINIS

Κέρκυρα. Πηγή: Eurokinissi/Γιώργος Κονταρίνης

Προτείνει μάλιστα στους επισκέπτες να δοκιμάσουν το λικέρ κουμ κουάτ! Εάν μάλιστα βρεθούν σε τοπικό γλέντι καλεί τους τουρίστες να μην διστάσουν να σπάσουν πιάτα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ