ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Εσύ πόσα μπολ με noodles μπορείς να φας; Θα ξεπεράσεις το ρεκόρ των 345;

Εσύ πόσα μπολ με noodles μπορείς να φας; Θα ξεπεράσεις το ρεκόρ των 345;
CNN

«H σερβιτόρος μου έφερνε συνέχεια noodles από soba».

«Όσες φορές άδειαζα το μπολ μου, άλλες τόσες το γέμιζε. Όσο και αν της έλεγα να σταματήσει, μάταια. Εκείνη το γέμιζε ξανά και ξανά. Συνολικά μου προσέφερε 33 φορές noodles».

H δημοσιογράφος του CNN, Karla Cripps, ταξίδεψε μέχρι την Ιαπωνία για να πάρει μέρος σε μια ιδιαίτερη γευστική δοκιμασία και να αποτυπώσεις τις εμπειρίες της.

«Δίπλα μου είχε σχηματιστεί ένας πύργος με μπολάκια. Μόνο ένας τρόπος υπήρχε για να σταματήσει να μου φέρνει φαγητό. Να βάλω ένα καπάκι πάνω στα soba noodles μου. Wanko, στην τοπική διάλεκτο σημαίνει μπολ».

Και soba είναι ο τριγωνόσπορος ή το μαυροσίταρο ή αλλιώς το Ιαπωνικό φαγόπυρο που δεν έχει όμως καμία σχέση με το σιτάρι. (Οι σπόροι του είναι πλούσιοι σε σύνθετους υδατάνθρακες και αναφέρονται ως ψευδοδημοτριακά).

wankosoba exlarge 169

Πηγή: CNN

Όλη αυτή η διαδικασία είναι μέρος της δοκιμασίας «φάε όσο μπορείς περισσότερα wanko soba noodles», που πραγματοποιείται στο νομό Iwate της Ιαπωνίας.

Πόσα μπολ θα μπορούσατε να φάτε; Το ρεκόρ που έχει σερβίρει αυτό το εστιατόριο είναι 345 μπολ!

«Επέλεξα να δοκιμάσω αυτά τα noodles στο Azumaya Soba Shop, το οποίο προσφέρει το μενού του στα αγγλικά και βρίσκεται στη Μοριόκα, την πρωτεύουσα της Iwate».

Έχει πολλές επιλογές μενού συμπεριλαμβανομένου και του γεύματος τύπου kaiseki. Αλλά ποια είναι η διασκέδαση σε σε όλη αυτή τη διαδικασία;

Η wanko soba πρόκληση κοστίζει 3,240 yen δηλαδή 31,80 δολάρια και έρχεται συνοδεία 9 πιάτων. Σε αυτά συμπεριλαμβάνεται σασίμι με τόνο, μανιτάρια με τριμμένο ραπανάκι και άλλες τοπικές νοστιμιές.

wankosoba2

Μετά από αυτή την πρόκληση οι γευσιγνώστες θα πάρουν ως αναμνηστικό ένα πιστοποιητικό που αναγράφει πόσα μπολ wanko soba φάγατε στο εστιατόριο.

Πηγή: CNN

Κανόνες και συμβουλές για να συμμετέχετε σε αυτή την πρόκληση

  • Πρέπει να τρώτε συνέχεια. Δεν μπορείτε να κάνετε διάλειμμα για να χωνέψετε και να συνεχίσετε το φαγητό.
  • Μπορείτε να φάτε και από τα συνοδευτικά πιάτα, αλλά καλό είναι να φάτε μόλις έχετε τελειώσει με τα soba noodles. Μην τα αγνοήσετε είναι όλα πεντανόστιμα.
  • Αποφύγετε να πιέτε πολύ wanko soba σούπα.
  • Το μάσημα είναι προαιρετικό.
  • Όταν δεν θέλετε να φάτε άλλο, δεν μπορείτε να πείτε δεν θέλω άλλο, αλλά να βάλετε ένα καπάκι πάνω στο μπολ.

Για τον πλήρη κατάλογο των εστιατορίων soba Wanko, μπορείτε να κάνετε κλικ εδώ: Japan-iwate.info/noodle/wanko.html

Η Μοριόκα απέχει τρεις ώρες με το bullet-τρένο από το Τόκιο. Από τη Σεντάι, τη μεγαλύτερη πόλη της Tohoku, απέχει με το τρένο μόλις 40 λεπτά.


Japan's wanko soba challenge: The ultimate all-you-can-eat noodle binge

By Karla Cripps, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ