ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Έξι μικρά μυστικά για όσους ταξιδεύουν με παιδιά

Έξι μικρά μυστικά για όσους ταξιδεύουν με παιδιά

Μπορεί όλο τον χρόνο να περιμένατε την ημέρα που θα φύγετε για διακοπές, όμως το ταξίδι με παιδιά προϋποθέτει συγκεκριμένη προετοιμασία η οποία είναι απαραίτητη προκειμένου και εσείς να ξεκουραστείτε και τα παιδιά να περάσουν μια αξέχαστη εμπειρία με τους γονείς τους.

Για να σας βοηθήσουμε, δίνουμε 5+1 tips που, σίγουρα, θα κάνουν το ταξίδι πιο εύκολο και τις διακοπές πιο ευχάριστες.

• Ξεκινώντας, κάντε μια λίστα με τα πράγματα που θα πάρετε μαζί σας. Ο καιρός θα παίξει μεγάλο ρόλο και θα πρέπει οπωσδήποτε να έχετε πάρει δελτίο αναμενόμενων καιρικών συνθηκών.

• Επιλέξτε κατάλυμα με διευκολύνσεις και δραστηριότητες για τα παιδιά και τους γονείς. Για παράδειγμα, παιδότοπους όπου απασχολούνται τα παιδιά κάποιες ώρες την ημέρα με παιδαγωγούς ενώ οι γονείς μπορούν να ξεκουραστούν στους χώρους της πισίνας ή του spa.

• Θυμηθείτε να γίνει κράτηση μικρού κρεβατιού (baby cot) το οποίο συνήθως παρέχεται δωρεάν ή με μικρό κόστος. Καλό είναι επίσης να λάβετε υπόψη σας και προσφορές που γίνονται για διαμονή των παιδιών δωρεάν ακόμη και μέχρι 12 ετών στο δωμάτιο των γονιών. Οι προσφορές ανάλογα με το ξενοδοχείο και την χρονική περίοδο, μπορεί να είναι με πλήρη διατροφή (all inclusive) ακόμη και με χρέωση μονοκλίνου δωματίου (σε περίπτωση που το παιδί ταξιδεύει με έναν γονιό). Το δεύτερο ή τρίτο παιδί έχει συνήθως μια επιβάρυνση της τάξεως 30-50%.

• Αναζητήστε τα τηλέφωνα πρώτης ανάγκης της περιοχής όπως τουριστική αστυνομία, νοσοκομείο, κέντρο υγείας, του δικού σας παιδίατρου κλπ.

• Ένα μικρό φαρμακείο με είδη πρώτης ανάγκης (παυσίπονο, αντιπυρετικό, αντισταμινικό, θερμόμετρο και αυτοκόλλητους επιδέσμους τραύματος κλπ.) ίσως να σας φανεί χρήσιμο. Προτιμήστε προορισμούς που έχουν νοσοκομείο ή οργανωμένο ιατρικό κέντρο σε κοντινή ακτίνα

• Κάντε έρευνα της ευρύτερης περιοχής για ανεύρεση δραστηριοτήτων ή χώρων διασκέδασης με τα παιδιά όπως Luna Park, ιππασία, χιονοδρομικά κέντρα κτλ. Να θυμάστε ότι οποιοδήποτε μέσο μεταφοράς και να επιλέξετε (αυτοκίνητο, πλοίο ή αεροπλάνο) θα πρέπει να ετοιμάστε μια ξεχωριστή χειραποσκευή για το παιδί με είδη πρώτης ανάγκης – ανάλογα με την ηλικία του – καθώς και κάποια παιχνίδια για να απασχολείται κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Όσον αφορά το ταξίδι με το αεροπλάνο λάβετε υπόψη σας ότι τα παιδάκια έως 2 χρονών κάθονται στην ίδια θέση με το γονιό, δεμένα με ειδική ζώνη που παρέχεται στο αεροπλάνο. Το κόστος του εισιτηρίου είναι το 10% του ναύλου συν τους φόρους. Για τα παιδιά άνω των 2 ετών και έως 12 ετών κρατείται ξεχωριστή θέση με μειωμένο ναύλο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ