ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Θέλετε να πάτε κάπου και να βρείτε την απόλυτη ησυχία; Δείτε αυτό το νησί (vid)

Θέλετε να πάτε κάπου και να βρείτε την απόλυτη ησυχία; Δείτε αυτό το νησί (vid)
sploid

Αν τυχόν αναρωτιόσασταν ποιο είναι το πιο μοναχικό μέρος του κόσμου, τότε η απάντηση ήρθε. Το Point Nemo, μέρος στον Ειρηνικό Ωκεανό, είναι το σημείο που πλανήτη με την μεγαλύτερη απόσταση από κατοικήσιμες περιοχές.

Το Real Life Lore σε βίντεο του αποτυπώνει όλα τα σημεία του πλανήτη με τους λιγότερους κάτοικους και χαίρονται ησυχίας και χαλάρωσης.

Ανάλογα με τι θέλετε λοιπόν και πόσο μακριά είστε διατεθειμένοι να βρεθείτε από όσους και όσα σας ενοχλούν υπάρχει μια σειρά επιλογών.

Για παράδειγμα το Tristan Da Cunha στα νότια του Ατλαντικού, είναι το πιο απομακρυσμένο μέρος του πλανήτη, δυστυχώς όμως 264 τυχεροί έχουν ήδη βρει κατάλυμα εκεί. Το κοντινότερο σημείο με κατοίκους από αυτό είναι 2.000 χιλιόμετρα μακριά.

Το νησί Devon στον Καναδά έχει το μέγεθος της Κροατίας, αλλά δεν έχει ψυχή (ανθρώπινη πάντα) ζώσα πάνω του. Βέβαια στα 80 χιλιόμετρα υπάρχει άλλο νησί με 229 κατοίκους. Αυτό είναι κάπως κοντά.

Το Point Nemo είναι το καμάρι της λίστας. Η κοντινότερη περιοχή με κατοίκους είναι στα 2689 χιλιόμετρα μακριά. Μην περιμένετε να έχετε τρομερή άνεση χώρου, σε ένα τόσο μακρινό μέρος όμως η γη είναι περιορισμένη. Αλλά θα είστε μόνοι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ