ΤΑΞΙΔΙ

Τα φαγητά που μετατρέπουν τα αεροπορικά ταξίδια σας σε «εφιάλτη»

Τα φαγητά που μετατρέπουν τα αεροπορικά ταξίδια σας σε «εφιάλτη»
Reuters

Το φαγητό είναι από τις μικρές απολαύσεις όσων ταξιδεύουν αεροπορικώς. Οι εταιρίες έχουν φροντίσει να παρέχουν γεύματα στους πελάτες τους, δυστυχώς όμως, πολλά από τα φαγητά που προσφέρουν πρέπει να αποφεύγονται κατά την διάρκεια πτήσεων.

Το Skyscanner Australia συνέταξε μια λίστα με όλα τα φαγητά και ποτά τα οποία οι επιβάτες δεν πρέπει να καταναλώνουν για να έχουν ένα ευχάριστο ταξίδι χωρίς παρελκόμενα.

Λαχανικά

Τα λαχανικά πρέπει να είναι μέρος του καθημερινού σας διαιτολογίου, απαγορεύονται όμως κατά την διάρκεια ταξιδιών. Το μπρόκολο, το λάχανο, το κουνουπίδι και τα φασολάκια είναι πλούσια σε υδατάνθρακες, δεν διασπώνται και προσκαλούν φούσκωμα.

Αλμυρά σνακ

Οι γευστικοί σας κάλυκες επηρεάζονται από το υψόμετρο και οι αεροπορικές βάζουν αρκετό αλάτι στα σνακ που σερβίρουν για να ευχαριστήσουν τους επιβάτες. Η κίνηση, παρότι γευστική, είναι λάθος καθώς το πολύ αλάτι δημιουργεί ανάγκη για νερό.

Καφεΐνη

Όσο «προκλητικό» είναι το κάλεσμα της αεροσυνοδού για ένα καφέ, πρέπει να αντισταθείτε. Η καφεΐνη προκαλεί αφυδάτωση, είναι διουρητική και επηρεάζει τον ύπνο.

Αναψυκτικά

Όσο απολαυστικά είναι, τόσο κακό σας κάνουν κατά την διάρκεια πτήσεων. Προκαλούν ενοχλήσεις στο στομάχι και λόγω της ζάχαρης που περιέχουν δεν σας αφήνουν να κοιμηθείτε.

Αλκοόλ

Προκαλεί αφυδάτωση, όπως και η καμπίνα του αεροσκάφους. Αν λοιπόν θέλετε να πιείτε λίγο κρασί, σιγουρευτείτε ότι θα πιείτε και την διπλή ποσότητα νερού.

Εκτός από τις πολλές απαγορεύσεις υπάρχουν και προτάσεις φαγητών και ποτών που διευκολύνουν τα ταξίδια σας.

Νερό με λεμόνι

Η προσθήκη μιας φέτας λεμόνι σε ένα ποτήρι νερό είναι εξαιρετική λύση. Το αποτέλεσμα είναι δροσιστικό και οι αντιβακτηριδιακές ιδιότητες του λεμονιού βοηθούν τον πονεμένο λαιμό.

Φαγητά πλούσια σε πρωτεΐνη

Πάρτε μαζί σας ένα ταπεράκι με φρούτα και ξηρούς καρπούς, κρακεράκια με φυστικοβούτηρο ή ένα τοστ με κοτόπουλο. Είναι χορταστικά και θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε τις αλμυρές απολαύσεις.

Φρούτα

Τα φρούτα είναι φυσική πηγή βιταμίνης C και ενισχύσουν το ανοσοποιητικό. Το καρπούζι και το πορτοκάλι είναι πολύ καλές επιλογές και περιλαμβάνονται – συνήθως – στα γεύματα των αεροπορικών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ