ΤΑΞΙΔΙ

Salar de Uyuni: H έρημος από αλάτι που είναι ο μεγαλύτερος καθρέφτης της γης (pics+vid)

Salar de Uyuni: H έρημος από αλάτι που είναι ο μεγαλύτερος καθρέφτης της γης (pics+vid)
Wikipedia

Αν έχετε σαν όνειρο να ταξιδέψετε σε άλλους πλανήτες, υπάρχει ένα «απόκοσμο» μέρος στην Γη που θα σας προετοιμάσει κατάλληλα ώστε να πραγματοποιήσετε το όνειρό σας.

Βρίσκεται σε υψόμετρο 3.650 μ. από την επιφάνεια της θάλασσας, στα υψίπεδα της νοτιοδυτικής Βολιβίας, στη Νότια Αμερική και ονομάζεται Salar de Uyuni.

Οι ποσότητες αλατιού που περιέχει η λίμνη υπολογίζονται σε περίπου 10 δισ. τόνους - πρόκειται για τη μεγαλύτερη έκταση αλατιού στη Γη.

SOL

Η κρούστα χρησιμεύει ως πηγή αλατιού και καλύπτει μια τεράστια λεκάνη εξαιρετικά πλούσια σε λίθιο αφού το 50 με 70% των παγκοσμίων αποθεμάτων βρίσκονται εκεί. Το λίθιο βρίσκεται στο στάδιο της εξαγωγής του από το υπέδαφος.

Οι αντικατοπτρισμοί που προσφέρει είναι μαγευτικοί και το τοπίο μοιάζει να είναι «εξωγήινο». Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι όταν βρέχει και υπάρχει νερό στη λίμνη, αποτελεί το μεγαλύτερο καθρέφτη του πλανήτη.

Uyuni landsat

(Η λίμνη όπως φαίνεται από το διάστημα)

Το Salar de Uyuni αποτελεί για την μοναδικότητα του ένα σημαντικό τουριστικό προορισμό στα υψίπεδα των Άνδεων στην Βολιβία. Τα μικρά κομμάτια γης μέσα στην αχανή του έκταση ονομάζονται «νησιά», με γνωστότερο όλων το Isla del Pescadob (Νησί του Ψαριού).

Isla del Pescado Salar de Uyuni Bolivia 2016 02 04 DD 37

(Φωτογραφία του Isla del Pescadob)

Σε μικρή απόσταση από τις όχθες της λίμνης είναι κτισμένη η μικρή ομώνυμη πόλη Uyuni. Διαθέτοντας ικανοποιητική τουριστική υποδομή, προσφέρεται ως ορμητήριο για την εξερεύνηση της αλατοθάλασσας.

Salar Uyuni au01

(Πηγή φωτογραφιών: Wikipedia)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ