ΚΟΣΜΟΣ

Σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση στο κέντρο των Βρυξελλών

Σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση στο κέντρο των Βρυξελλών
EPA/STEPHANIE LECOCQ

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της βελγικής αστυνομίας στην κεντρική πλατεία των Βρυξελλών, Grand Place σύμφωνα με βελγικά μέσα ενημέρωσης.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι γύρω δρόμοι έχουν αποκλειστεί, ενώ η ομοσπονδιακή αστυνομία ανακοίνωσε ότι "πολλές επιχειρήσεις διεξάγονται εξαιτίας της τρομοκρατικής απειλής", χωρίς να αναφέρονται οι τοποθεσίες διεξαγωγής τους.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι "ζητεί από τα μέσα ενημέρωσης να μην σχολιάζουν απευθείας τις εν εξελίξει ενέργειες της αστυνομίας, αναφέροντας, για παράδειγμα, τοποθεσίες".

Η γενική εισαγγελία "θα δώσει συνέντευξη Τύπου όταν όλα θα έχουν τελειώσει", πρόσθεσε.

Οι Βρυξέλλες έχουν τεθεί στο ανώτατο επίπεδο συναγερμού και για αύριο, φαίνεται όμως πως εργαζόμενοι σε κάποιες δημόσιες υπηρεσίες θα μπορέσουν να εργαστούν από το σπίτι.

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών μάλιστα σε tweet που ανήρτησε ενημερώνει τους Αμερικανούς πολίτες ότι το επίπεδο συναγερμού στην βελγική πρωτεύουσα διατηρείται στο επίπεδο 4.

Σύμφωνα επίσης με τις αρμόδιες υπηρεσίες, τα ευρωπαϊκά όργανα (Κομισιόν) αναμένεται να λειτουργήσουν κανονικά αύριο, αν και με αυξημένα μέτρα ασφαλείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ