ΕΛΛΑΔΑ

Νεκρό βρέφος στη Βραυρώνα: «Φοβήθηκα ότι θα κατηγορηθώ για ανθρωποκτονία» - Η ομολογία του πατέρα

Νεκρό βρέφος στη Βραυρώνα: «Φοβήθηκα ότι θα κατηγορηθώ για ανθρωποκτονία» - Η ομολογία του πατέρα

Οι έρευνες του εντοπισμού του βρέφους στη χωματερή

CNN Greece

Το «θρίλερ» με την υπόθεση του νεκρού βρέφους στη Βραυρώνα συνεχίζεται, καθώς μετά την ομολογία του πατέρα ότι ήταν εκείνος που πέταξε το παιδί του νεκρό στα σκουπίδια, οι έρευνες συνεχίζονται, προκειμένου να σχηματιστεί η δικογραφία από όπου θα φανεί εάν το ζευγάρι από το Νεπάλ θα κατηγορηθεί για ανθρωποκτονία ή όχι.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ που έχουν αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης δεν είναι βέβαιοι εάν ευσταθούν τα όσα έχει υποστηρίξει ο 25χρονος πατέρας, ενώ περισσότερο «φως» θα ρίξει η ιατροδικαστική εξέταση και η έκθεση με τα ευρήματα.

Αν και αρχικά αρνούνταν τα πάντα, ο πατέρας ομολόγησε τελικά και παραδέχθηκε ό,τι εκείνος πέταξε το έμβρυο στα σκουπίδια, επιμένοντας όμως ότι γεννήθηκε νεκρό:

«Τρομοκρατήθηκα επειδή βρισκόμαστε λίγο διάστημα σε μία ξένη χώρα και φοβήθηκα για τις επιπτώσεις που θα είχαμε. Εγώ πέταξα το βρέφος στα σκουπίδια, αλλά ήταν ήδη νεκρό. Γεννήθηκε νεκρό και επειδή πανικοβληθήκαμε, το πέταξα στα σκουπίδια», κατέθεσε το απόγευμα της Παρασκευής (10/5) στους αστυνομικούς.

Τι είπε για τα τραύματα στο κεφάλι και το χέρι

Το μωρό που βρέθηκε μέσα σε τόνους σκουπιδιών στη χωματερή της περιοχής, έφερε τραύματα στο κεφάλι και το χέρι και ο πατέρας κλήθηκε να απαντήσει και γι' αυτό: «Πιστεύω ότι τα τραύματα προκλήθηκαν όταν έριξα το βρέφος στον κάδο των σκουπιδιών ή και κατά τη αποκομιδή των σκουπιδιών από το απορριμματοφόρο και στη συνέχεια στη χωματερή», καθώς όπως υποστήριξε ούτε εκείνος, αλλά ούτε και η 24χρονη γυναίκα του έκαναν κακό στο βρέφος. «Αναγνωρίζω ότι ήταν λάθος αυτό που έκανα, αλλά φοβήθηκα επειδή είμαι ξένος ότι θα κατηγορηθώ για φόνο», πρόσθεσε.

vravrona

Φωτογραφίες ντοκουμέντο από τη χωματερή

Screen Grab / ERT

Συνελήφθησαν και οι δύο γονείς

Οι έρευνες της Αστυνομίας βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη χωρίς ακόμα να έχει διευκρινιστεί εάν το νεογνό γεννήθηκε νεκρό ή ζωντανό. Και οι δύο γονείς από το Νεπάλ συνελήφθησαν, με τον πατέρα να οδηγείται στην Ασφάλεια και τη μητέρα να νοσηλεύεται -λόγω της κατάστασής της- υπό φρούρηση στο νοσοκομείο Αλεξάνδρα.

Και οι δύο θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη ως κατηγορούμενοι, ενώ η ιατροδικαστική εξέταση την Δευτέρα θα απαντήσει στο εάν το μωρό είχε πεθάνει ήδη όταν το πέταξαν στα σκουπίδια ή αν το πέταξαν ζωντανό. Σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες ώρες η μητέρα φέρεται να προσπάθησε να εξηγήσει στους γιατρούς ότι το βρέφος ήταν ήδη νεκρό όταν το γέννησε.

Η νεκροψία-νεκροτομή θα δείξει εάν υπήρξε οξυγόνο στους πνεύμονες του νεογνού, ενώ αναμένεται να απαντήσει και στο από πού προήλθαν τα χτυπήματα που είχε το μωρό. Αν, δηλαδή, αυτά προέρχονται από ανθρώπινο χέρι ή είναι συνέπεια της ρίψης σε κάδο.

Ωστόσο, Αν η νεκροψία-νεκροτομή θα δείξει εάν το έμβρυο ήταν νεκρό ή ζωντανό και ανάλογα τα αποτελέσματα το ζευγάρι θα βρεθεί αντιμέτωπο ή όχι με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας.

Μάλιστα, ο ίδιος υποστήριξε ότι το μωρό γεννήθηκε νεκρό, κατά τον τέταρτο μήνα της εγκυμοσύνης, το οποίο υποστήριξε και η μητέρα στους γιατρούς του νοσοκομείου, όπου μετέβη το βράδυ της Πέμπτης.

«Κατάλαβα το ψέμα και κάλεσα την αστυνομία»

Οι εξελίξεις στην υπόθεση του νεκρού βρέφους στη Βραυρώνα ήταν ραγδαίες, με τη σορό να εντοπίζεται μετά από έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. σε κοντινή χωματερή, καθώς το μωρό πετάχτηκε από τον πατέρα του σε κάδο απορριμμάτων έξω από το ξενοδοχείο όπου διέμεναν και εργάζονταν.

Σύμφωνα με τον γυναικολόγο, Θανάση Δούσκο, που εξέτασε τη μητέρα του παιδιού από το Νεπάλ χθες το βράδυ το νοσοκομείο Αλεξάνδρα, οι δύο γονείς προσπάθησαν να κρύψουν την εγκυμοσύνη και τη γέννηση του βρέφους: «Οι δύο γονείς ήρθαν με ταξί και έναν διερμηνέα στο νοσοκομείο με τη γυναίκα να αιμορραγεί.

Μετά την εξέταση που την υπέβαλα, διαπίστωσα μεγάλο τοκετό και αυτομάτως ρώτησα πού είναι το βρέφος. Εκείνοι αρχικά έκαναν ότι δεν καταλάβαιναν και αρνήθηκαν ότι η γυναίκα ήταν έγκυος. Ιατρικά βέβαια ήταν πασιφανές ότι η γυναίκα είχε γεννήσει και έτσι κάλεσα άμεσα την αστυνομία», είπε αρχικά ο γιατρός.

«Το βρέφος κλινικά ήταν βιώσιμο»

Όσο για τη συμπεριφορά του ζευγαριού, ο γιατρός τόνισε: «Οι γονείς είχαν τεράστια απάθεια και προσπάθησαν να μας αποπροσανατολίσουν λέγοντας πως η γυναίκα είχε αποβάλει πριν από πέντε μήνες σε ένα χωράφι. Εμείς ήμασταν σίγουροι ότι η 24χρονη ήταν σε προχωρημένη κύηση, τουλάχιστον 7 με 8 μηνών και φυσικά ένα τέτοιο βρέφος θα μπορούσε να ζήσει, καθώς θεωρείται κλινικά βιώσιμο.

Εμείς όμως, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε εάν γεννήθηκε ζωντανό ή νεκρό. Αυτό θα φανεί από τη νεκροψία, εάν δηλαδή βρεθεί οξυγόνο στους πνεύμονές του ή όχι».

Φρίκη στη χωματερή - Μέσα σε σακούλα το βρέφος

Στον εντοπισμό του βρέφους έφτασαν οι αστυνομικές Αρχές το απόγευμα της Παρασκευής (10/5) με τους ερευνητές να αντικρίζουν εικόνες φρίκης, καθώς το βρέφος βρισκόταν μέσα σε μια σακούλα.

Το νεογνό αγνοούνταν για αρκετές ώρες και ενώ οι γονείς βρίσκονταν ήδη υπό κράτηση. Πλέον αναμένεται η νεκροψία - νεκροτομή για να διαπιστωθεί εάν το βρέφος ήταν ήδη νεκρό όταν γεννήθηκε, ή εάν δολοφονήθηκε μετά τη γέννησή του.

«Ήταν κάτω από 15 τόνους σκουπιδιών»

Συγκλονιστικές ήταν οι εικόνες που αντίκρισαν οι αστυνομικοί που διεξήγαγαν έρευνα στην χωματερή της περιοχής, καθώς όλα έδειχναν ότι το βρέφος είχε πεταχτεί στα σκουπίδια. Μάλιστα, στις έρευνες συμμετείχε και ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας Μαρκοπούλου, Γιάννης Αϊδινιώτης, ο οποίος μιλώντας στο MEGA, έκανε λόγο για εικόνες φρίκης, καθώς το βρέφος εντοπίστηκε ανάμεσα σε 15 τόνους σκουπιδιών:

«Η σορός του βρέφους έφερε χτυπήματα κυρίως στο κεφάλι και στο χέρι. Ήταν ό,τι χειρότερο έχω δει στη ζωή μου. Το τελευταίο απορριμματοφόρο που ήρθε από το ξενοδοχείο μάζεψε τα σκουπίδια σήμερα το πρωί και στη συνέχεια το φορτίο μεταφέρθηκε στον χώρο που γίνεται η επεξεργασία των απορριμμάτων. Δυστυχώς το μωρό ήταν εκεί ανάμεσα σε 15 τόνους σκουπιδιών. Δεν ξέρω εάν τα χτυπήματα αυτά προήλθαν πριν ή αφότου πετάχτηκε στα σκουπίδια».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ