ΚΟΣΜΟΣ

Επί ποδός οι αρχές της Νέας Υόρκης για την ολική έκλειψη ηλίου - Τι συμβουλεύουν τους κατοίκους

Newsroom

Η ολική έκλειψη ηλίου, που θα λάβει χώρα στις 8 Απριλίου, αναμένεται να είναι ορατή σε ολόκληρη τη Βόρεια Αμερική, με ορισμένες περιοχές της Νέας Υόρκης να επηρεάζονται κατά τι περισσότερο. 

Σπίτια και επιχειρήσεις, στην «κεντρική γραμμή» του φαινομένου θα πάρουν λίγα επιπλέον δευτερόλεπτα έκλειψης, με τις Αρχές να προχωρούν σε ενημέρωση πόρτα-πόρτα για το τι πρέπει να κάνουν εκείνες τις ώρες.

«Συγχαρητήρια! Βρίσκεστε στο κέντρο του ηλιακού συστήματος για μια μέρα», λέει ο Τιμ Κόλινς της Αστρονομικής Ένωσης του Μπάφαλο, χτυπώντας τις πόρτες κατοίκων της περιοχής και εξηγεί γιατί είναι σημαντικό να επιτρέπουν τη δίοδο για τις υπηρεσίες πρώτης ανάγκης την ημέρα της έκλειψης και να μην σταθμεύουν στη μέση του δρόμου.

Ο αρχηγός της αστυνομίας Τζέφρι Σμιντ τονίζει: «Εάν δεν έχετε την επιλογή να μείνετε σπίτι, σας ζητάμε να έχετε ένα σχέδιο. Βεβαιωθείτε ότι έχετε βενζίνη στο όχημά σας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε λίγο νερό στο όχημά σας, κάτι για να φάτε. Να περιμένετε να μείνετε κολλημένοι στο όχημά σας για αρκετό χρονικό διάστημα».

Ο αγώνας ενάντια στον χρόνο συνεχίζεται, με τον Τιμ Κόλινς να ζητάει από τον κόσμο να ενημερώσει και τους γείτονες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ