ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκέρτσος: Δεν αποδέχομαι την υπόνοια της συγκάλυψης

Σκέρτσος: Δεν αποδέχομαι την υπόνοια της συγκάλυψης

Ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος

INTIME NEWS / ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ ΙΣΜΗΝΗ

Την δυνατότητα τα μέλη της κυβέρνησης να αποδείξουν «ποιοι είναι, αλλά και με ποιον είναι» δίνει η πρόταση δυσπιστίας που κατατέθηκε, σημείωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος .

Αποτελεί επίσης, σύμφωνα με τον ίδιο «μια μικρή κάθαρση, μέχρι η Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της».

Αναφερόμενος σε ένα προσωπικό του βίωμα, ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος τόνισε πως καταλαβαίνει «τον πόνο των ανθρώπων που έχουν χάσει τα αδέρφια τους, τους συγγενείς σε αυτό το τραγικό δυστύχημα».

«Θεωρώ πως δεν είναι δίκαιο να ισχυρίζεται κάποιος πως κάποιοι είναι περισσότερο ή λιγότερο άνθρωποι, και δεν αντιλαμβάνονται τον πόνο. Υπάρχουν άνθρωποι με βιώματα αντίστοιχα με τις οικογένειες αυτών των ανθρώπων» πρόσθεσε.

«Δεν είμαστε τέρατα ασυνειδησίας και αναισθησίας. Είναι άδικο και προσβλητικό» δήλωσε.

Απαντώντας στις κατηγορίες περί συγκάλυψης τόνισε: «Δεν αποδέχομαι την υπόνοια της συγκάλυψης, καθώς στα πρόσωπα των θυμάτων των Τεμπών βλέπουμε τους συγγενείς μας. Το δυστύχημα αυτό έχει δημιουργήσει ένα τραύμα συλλογικό και ατομικό που θα ακολουθούμε όλοι σε όλη μας τη ζωή».

«Η μνήμη παλεύει με τη λήθη, η αλήθεια με το ψέμα, το κράτος δικαίου με τα λαϊκά δικαστήρια και η δημοκρατία με τις θεωρίες συνωμοσίας».

Όταν υπάρχει έγκλημα χωρίς τιμωρία, το έγκλημα νομοτελειακά θα επαναληφθεί

«Όλοι νιώσαμε ότι θα μπορούσαμε να είμαστε μέσα στο τρένο και τα παιδιά μας. Δεν έχουμε δικαίωμα ούτε να ξεχάσουμε, ούτε και να ξανασυμβεί κάτι τέτοιο».

«Αν δεν υπάρξει παραδειγματική τιμωρία των πραγματικών ενόχων τότε νομοτελειακά θα έχουμε τέτοιο δυστύχημα. Είναι ηθικό μας χρέος απέναντι στους νεκρους και τις οικογένειές τους».

Τόνισε, δε, πως «όταν υπάρχει έγκλημα χωρίς τιμωρία τότε νομοτελειακά μπορεί να επαναληφθεί αυτό το έγκλημα».

Μεταξύ άλλων, εξήγησε πως η κυβέρνηση «ποτέ δεν μίλησε μόνο για ευθύνες του σταθμάρχη, μιλάμε για συστημικές παθογένειες που πρέπει όλες να διερευνηθούν».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ