Κυριάκος Βελόπουλος

Ελληνική Λύση

Κυριάκος Βελόπουλος

Εισαγωγή

Το πρόγραμμα της Ελληνικής Λύσης, όπως αναφέρει «αποτελεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο διακυβέρνησης, γεγονός που τεκμηριώθηκε από την κοινοβουλευτική της παρουσία εδώ και 4 χρόνια».

Όπως τονίζει συχνά στις δημόσιες παρεμβάσεις του ο Κυριάκος Βελόπουλος «είναι η πρώτη φορά που ένα κόμμα της αντιπολίτευσης, πολιτεύτηκε με προτάσεις και λύσεις άμεσα εφαρμόσιμες, τεκμηριωμένες και κυρίως, κοστολογημένες».

Για την Ελληνική Λύση, όπως επισημαίνει «το εθνικό συμφέρον, προέχει του κομματικού».

Το πρόγραμμα της Ελληνικής Λύσης για την οικονομία βασίζεται στις αρχές του «οικονομικού πατριωτισμού». Όπως αναφέρει «αποσκοπεί στην πάταξη του φαύλου κύκλου του δανεισμού που μετατρέπει την Ελλάδα σε αποικία χρέους, αφαιρώντας της κάθε δυνατότητα δόμησης ανεξάρτητης οικονομικής πολιτικής».

Ειδικότερα προβλέπει σύνδεση του τουρισμού με την εγχώρια παραγωγή «για την εξάλειψη της γάγγραινας του εμπορικού ελλείμματος», με παράλληλη αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου, με στόχο τη δημιουργία πλούτου, «για να απεξαρτηθούμε από τη «μονοκαλλιέργεια» του τουρισμού».

Πρωτογενής παραγωγή, γεωργία, κτηνοτροφία, αλιεία, Βιομηχανία, βιοτεχνία και μεταποίηση, ελληνική φαρμακοβιομηχανία, νέες τεχνολογίες με έρευνα και ανάπτυξη, καθώς και αμυντική βιομηχανία, θα είναι οι αιχμές του δόρατος «για μία πραγματική ανάπτυξη με ταυτόχρονη παραγωγή πλούτου που θα διαμοιράζεται δίκαια στους Έλληνες εξασφαλίζοντας πραγματικές φοροαπαλλαγές και αδιάλειπτη πρόσβαση σε χρηματοδότηση για το σύνολο των ελληνικών επιχειρήσεων».

Ταυτόχρονα, το κούρεμα των οφειλών του συνόλου των επιχειρήσεων, κυρίως των μικρομεσαίων και των αγροτών, θα θεσμοθετηθεί με νόμο, ενώ θα απαγορευτεί η οποιαδήποτε διαταγή εκτέλεσης από funds σε ελληνικές επιχειρήσεις.

Το ίδιο θα ισχύσει για το σύνολο των Ελλήνων δανειοληπτών που σήμερα βλέπουν την πρώτη κατοικία τους να εκπλειστηριάζεται για λογαριασμό χρηματοοικονομικών σχημάτων του εξωτερικού.

Η Ελλάδα θα πάψει να είναι ο «δεδομένος σύμμαχος», όπως αναφέρει, σημειώνοντας πως «η εξωτερική πολιτική της πατρίδας μας θα είναι πολυδιάστατη, με μοναδικό γνώμονα την εξυπηρέτηση του εθνικού συμφέροντος».

Η Ελλάδα θα διεκδικήσει στο ακέραιο τα κυριαρχικά δικαιώματα της, θα προασπίσει την εθνική της κυριαρχία και θα απαιτήσει από το σύνολο «εταίρων και συμμάχων» να λάβουν ξεκάθαρη θέση και να στηρίξουν έμπρακτα την άμεση ανακήρυξη ΑΟΖ Ελλάδας - Κύπρου όπως αυτή τεκμηριώθηκε στον Χάρτη της Σεβίλλης.

Άμεση επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 μίλια, στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας, όπως ακριβώς περιγράφεται στο Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας.

Για την Ελληνική Λύση, «σύμμαχος είναι αυτός που υποστηρίζει τα ελληνικά συμφέροντα, αυτός που έχει κοινά συμφέροντα με τα δικά μας και όχι αυτός που τα θέτει σε διαπραγμάτευση».

Τονίζει επίσης πως «το Αιγαίο είναι Ελλάδα, η Ελλάδα είναι αδιαπραγμάτευτη και δεν μπορεί να γίνει αντικείμενο «συνεκμετάλλευσης» ή προσφυγής στη Χάγη».

Η Ελλάδα θα αξιοποιήσει στο ακέραιο τον εθνικό της πλούτο, θα κάνει άμεσα εξορύξεις πετρελαίου και φυσικού αερίου, θα εκμεταλλευθεί τους λιγνίτες προκειμένου να εξασφαλίσει ενεργειακή αυτονομία, εξασφαλίζοντας φθηνή ενέργεια σε κάθε παραγωγό και επιτηδευματία ενισχύοντας έμπρακτα την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας.

Ο αγωγός East Med θα προχωρήσει κανονικά, ενώ –όπως αναφέρει - «θα αναζητηθούν συνεργασίες με γνώμονα το εθνικό συμφέρον και τις αρχές της ελεύθερης οικονομίας και όχι από έξωθεν «εντολές» και «κυρώσεις» που πολλαπλασιάζουν το ενεργειακό κόστος προκειμένου να κερδίζουν καρτέλ».

Σημειώνει πως «στις αναδασωτέες εκτάσεις δεν θα φυτρώνουν ανεμογεννήτριες, αλλά δέντρα και η ελληνική γη δεν θα σκεπάζεται από φωτοβολταϊκά, αλλά θα παράγει με σεβασμό και αποτελεσματικότητα».

Η πλήρης αξιοποίηση των υδροηλεκτρικών, της γεωθερμίας και η κατασκευή πυρηνικών εργοστασίων για την παραγωγή ενέργειας, όπως αναφέρει, «είναι ο καλύτερος τρόπος για την πραγματική και όχι υποκριτική προστασία του περιβάλλοντος».

 

 

Θα αναμορφώσει την παιδεία σε όλες τις βαθμίδες, ώστε, όπως λέει «να λειτουργεί ως κοινωνός και πομπός του ελληνικού πολιτισμού, όχι ως κακή αντιγραφή ξένων προτύπων».

Στα ελληνικά πανεπιστήμια – αναφέρει - «θα υπάρχει άσυλο ιδεών και όχι ανομίας». Καμιά παραβατική πράξη δεν θα καλύπτεται από το λεγόμενο «άσυλο», ενώ οι διωκτικές αρχές θα μπορούν να επεμβαίνουν χωρίς εντολή όταν διαπιστώνεται οποιαδήποτε έκνομη ενέργεια.

Η αναμόρφωση του εκπαιδευτικού συστήματος σε όλες τις βαθμίδες θα αποσκοπεί στο να μετατρέψει την Ελλάδα σε παγκόσμιο κέντρο σπουδών, ώστε όχι μόνο να σταματήσει την αιμορραγία των Ελλήνων φοιτητών στο εξωτερικό, αλλά να μετατραπεί σε πόλο έλξης σπουδαστών τόσο σε δημόσια όσο και σε ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα.

 

Τάσσεται υπέρ της άμεσης απέλασης όλων των παράνομων μεταναστών από την ελληνική επικράτεια.

Ζητά τα λεγόμενα «κέντρα φιλοξενίας» σε νησιά και ενδοχώρα να μετατραπούν σε κέντρα κράτησης μέχρι την τελική απέλαση και να κλείσουν.

Αλλοδαποί που συλλαμβάνονται για παράνομη είσοδο και άλλες παράνομες πράξεις, θα εκτίουν την ποινή τους σε φυλακές του εξωτερικού, μέσω διμερών συμφωνιών και θα απελαύνονται απευθείας από τις τρίτες χώρες.

Τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης αναφέροντας πως «μια δικαιοσύνη της οποίας την ηγεσία την εκλεγεί η εκάστοτε κυβέρνηση, δεν μπορεί να είναι ανεξάρτητη».

Η Ελληνική Λύση θα θεσπίσει το αυτοδιοίκητο, όπου η ηγεσία του Αρείου Πάγου και όλων των ανωτάτων θεσμών της δικαιοσύνης θα εκλέγονται από τους ίδιους τους λειτουργούς της. Με αυτόν τον τρόπο, όπως εκτιμά «θα κοπεί ο ομφάλιος λώρος μεταξύ κυβέρνησης και δικαιοσύνης, γεγονός που θα συμβάλλει στην πάταξη της διαφθοράς και στην διαφάνεια του δημόσιου βίου».

Παράλληλα, η Ελληνική Λύση θα καταργήσει κάθε «Ασυλία» και «Ακαταδίωκτο» ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης. Τονίζει πως «όλοι οι Έλληνες θα είναι ίσοι απέναντι στο νόμο, είτε είναι υπουργοί, είτε είναι βουλευτές, είτε είναι τραπεζίτες, είτε είναι μέλη επιτροπών υγείας κλπ».

«Κάθε «παράνομος» θα «καταδιώκεται» πέραν κάθε ασυλίας και «ακαταδίωκτου» του παρελθόντος όσο ψηλά και αν βρίσκεται» αναφέρει συγκεκριμένα.

 

 

Ο δημόσιος χαρακτήρας της υγείας, είναι αδιαπραγμάτευτος. Η Ελληνική Λύση θα επενδύσει στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, ώστε κάθε Έλληνας πολίτης να έχει μπορεί να απολαμβάνει υπηρεσίες υγείας υψηλού επιπέδου. Αυτό αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα, διότι χιλιάδες Έλληνες χάνουν τη ζωή τους λόγω της άθλιας κατάστασης του ΕΣΥ, όχι μόνο σε συνθήκες πανδημίας.

Για την Ελληνική Λύση, όπως λέει, «η υπεράσπιση της ζωής του Έλληνα και της Ελληνίδας, είναι η απόλυτη προτεραιότητα».

Μέσω του σχεδίου αποκέντρωσης, αναβάθμισης εξειδικευμένων κέντρων υγείας στην περιφέρεια και τα νησιά και της ενίσχυσης της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, το ΕΣΥ μπορεί να γίνει πόλος έλξης για «ιαματικό τουρισμό», ενισχύοντας την πραγματική οικονομία.