ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Τι καταγγέλλει το οικογενειακό περιβάλλον του 35χρονου

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Τι καταγγέλλει το οικογενειακό περιβάλλον του 35χρονου
INTIME NEWS/ Δελτίο τύπου / POOL

Σε καταγγελίες προχωρά το οικογενειακό περιβάλλον του 35χρονου ξυλουργού από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος έγινε το νεαρότερο θύμα του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ η πεθερά του 35χρονου, έκανε λόγο για ένα «νεότατο παιδί, που δεν κάπνιζε, δεν είχε πρόβλημα υγείας και γυμναζόταν».

«Το κράτος μας άφησε αβοήθητους κανένας δε μας βοήθησε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Βρισκόμαστε σε σοκ... Μέχρι την Παρασκευή δούλευε ο γαμπρός μου. Την Παρασκευή το βράδυ είχε ρίγος. Το Σάββατο το πρωί έκανε πυρετό 38. Κατέβηκε με κομπρέσες, έπαιξε με την μικρή, τον είδα στο μπαλκόνι να κάθεται με την κόρη του να παίζουν. Είμαστε σε καραντίνα, δεν βγαίναμε πουθενά, το παιδάκι το παίζανε στο μπαλκόνι οι γονείς. Το βράδυ ξανάκανε πυρετό 38,5, βάλαμε πάλι κομπρέσες».

«Την Κυριακή παίρνουν τηλέφωνο στον ΕΟΔΥ, και τους λένε πρέπει να καθίσετε σπίτι σας "τρεις μέρες και θα δούμε μετά". Δεν ξέρουν τι τους γίνεται στον ΕΟΔΥ, πρέπει να είναι ανεύθυνοι ο άνθρωποι, γιατί δεν γίνεται να το λένε αυτό. Ενημερώνει η κόρη μου αν είναι κάτι σοβαρό να πάνε στο νοσοκομείο γιατί υπάρχει 1,5 έτους κοριτσάκι. Πήραμε γιατρό τηλέφωνο τη Δευτέρα λέει μπορεί να είναι ίωση και μας έδωσε αντιβίωση τηλεφωνικώς».



«Τον πήγα εγώ στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος. Το κράτος μας άφησε αβοήθητους κανένας δε μας βοήθησε. Στο νοσοκομείο πήγε περπατώντας, στην εισαγωγή είχε 38 πυρετό και 95 οξυγόνο. Μόνο ο πυρετός του ήταν, μας είπαν "θα περιμένετε μόνο αν έχετε σύμπτωμα θα κάνετε το τεστ". Το παιδί ήταν τόσες μέρες με πυρετό. Αδιαφορία πλήρης. Του έκαναν δύο τεστ βγήκαν αρνητικά».

«Την Πέμπτη απόγευμα τον πάνε στο Γεννηματά και του κάνουν αξονική και βλέπουν πολύ βαριά πνευμονία και στους δύο πνεύμονες. Παρασκευή το βράδυ, 12 η ώρα, μας παίρνει τηλέφωνο ο γιατρός ότι θα τον διασωληνώσουν και θα τον κατεβάσουν στη ΜΕΘ γιατί είχε επιδεινωθεί η κατάσταση του, αλλά από την Πέμπτη είχαν αρχίσει να του βάζουν οξυγόνο».

Κορωνοϊός: Τι είπε ο Τσιόδρας για τον θάνατο του 35χρονου στη Θεσσαλονίκη

«Απαράδεκτοι στη ΜΕΘ μια φορά επικοινωνούσαμε μαζί τους, το μεσημέρι, για να μας πουν τι θα γινόταν και για άλλη επικοινωνία μας είπαν "δεν επιτρέπεται". Ήταν νεότατο παιδί, δεν κάπνιζε, δεν είχε πρόβλημα υγείας και γυμναζόταν... Όταν απεβίωσε ο γαμπρός μου, μας είπαν ότι πρέπει να κάνουμε το τεστ κι ακόμα να επικοινωνήσουν μαζί μου...», δήλωσε ακόμη η μητέρα της συζύγου του άτυχου άνδρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ