ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τα σύγχρονα μεταπτυχιακά που κάνουν τη διαφορά στην αγορά εργασίας

Τα σύγχρονα μεταπτυχιακά που κάνουν τη διαφορά στην αγορά εργασίας

Εν έτει 2019, η απόκτηση ενός μεταπτυχιακού διπλώματος αποτελεί το ζητούμενο για την πλειονότητα των σπουδαστών και, την ίδια ώρα, συνιστά μία σημαντική παράμετρο που κάθε σύγχρονος εργοδότης λαμβάνει υπόψη στις προσλήψεις που κάνει.

Πώς μπορεί, λοιπόν, ένας σπουδαστής να είναι σίγουρος ότι θα καταλήξει στην ιδανική για εκείνον επιλογή μεταπτυχιακού; Ποια είναι, άραγε, τα μεταπτυχιακά που κάνουν τη διαφορά στην αγορά εργασίας και δίνουν στους νέους σημαντικά πλεονεκτήματα;

Με βάση τη ζήτηση στον εργασιακό τομέα αλλά και τα επαγγέλματα που παρουσιάζουν «άνθηση» σήμερα, το ενδιαφέρον σε ό,τι αφορά στα μεταπτυχιακά προγράμματα στρέφεται στους τομείς της επικοινωνίας, της ψυχολογίας, της διαφήμισης, του Data Science και των ξένων γλωσσών. Το σίγουρο είναι πως είτε ένας νέος επιλέξει κάποιο Master of Arts είτε προτιμήσει ένα Master of Science, τα μεταπτυχιακά προγράμματα του Deree – The American College of Greece, τα οποία περιλαμβάνονται στη λίστα που ακολουθεί, ξεχωρίζουν και ανοίγουν την πόρτα στον εργασιακό τομέα.

Μεταπτυχιακό στην Επιστήμη των Δεδομένων

Με την τεχνολογία να εξελίσσεται πλέον με ραγδαίους ρυθμούς, ένα μεταπτυχιακό όπως το Data Science αποτελεί την ιδανική επιλογή για τους νέους που θέλουν να διαπρέψουν επαγγελματικά, σήμερα και αύριο. Πρόκειται για ένα νέο, υπερσύγχρονο πρόγραμμα που προσφέρει εξειδικευμένες γνώσεις και πρακτικές ικανότητες στην επιστήμη των Big Data. Για την ακρίβεια, κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους, οι σπουδαστές αποκτούν τα εφόδια και τις δεξιότητες να σταδιοδρομήσουν ως επαγγελματίες στην Τεχνολογία Πληροφορικής (IT), μέσα από έναν θεωρητικό και πρακτικό συνδυασμό εφαρμοσμένων μαθηματικών, επιστήμης υπολογιστών, στατιστικής και business information. Παράλληλα, μαθαίνουν να χειρίζονται μεγάλους όγκους δεδομένων και αποκτούν εξοικείωση και πείρα με διαφορετικούς τύπους δεδομένων, όπως δεδομένα συναλλαγών, δεδομένα κειμένων και εικόνες, ώστε να είναι σε θέση να μετατρέπουν τα δεδομένα (data) σε πληροφορίες, λύσεις και εργαλεία, που θα ενισχύουν τη διαδικασία λήψης αποφάσεων σε οργανισμούς.

Μεταπτυχιακό στη Συμβουλευτική Ψυχολογία και Ψυχοθεραπεία

Ένα ακόμη Master που ξεχωρίζει σήμερα είναι το (MS) in Counseling Psychology & Psychotherapy. To πρόγραμμα συνδυάζει τη θεωρητική με την τεχνική γνώση και ενσωματώνει τις βασικές θεωρητικές σχολές ψυχολογίας στην ψυχοθεραπευτική διαδικασία. Στα πλεονεκτήματά του περιλαμβάνεται το γεγονός ότι οι σπουδαστές του Deree μπορούν να ασχοληθούν με την έρευνα ενώ αποκτούν πολύτιμη πείρα μέσω της πρακτικής άσκησης και της συνεργασίας με πλήθος ιδρυμάτων και μη κερδοσκοπικών οργανισμών.

Μεταπτυχιακό στην Εφαρμοσμένη Εκπαιδευτική Ψυχολογία

Το πρόγραμμα ΜΑ in Applied Educational Psychology αποτελεί μία ακόμη εξαιρετική επιλογή για τους επαγγελματίες της Ψυχολογίας αλλά και του ευρύτερου τομέα της εκπαίδευσης. Και αυτό διότι προσφέρει θεωρητική και πρακτική κατάρτιση στη σχολική ψυχολογία και σε όσους θέλουν να εργασθούν με παιδιά και εφήβους και την ανάπτυξή τους στο σχολικό, οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον.

Mεταπτυχιακό στη Διδασκαλία της Αγγλικής ως Ξένης Γλώσσας

Το MA in TESOL (Teaching English to Speakers of Other Languages) συνιστά μία ακόμη καινοτόμα επιλογή για εκείνους που ενδιαφέρονται για τη διδασκαλία των αγγλικών ως ξένης γλώσσας. Πρόκειται για ένα σύγχρονο πρόγραμμα που εστιάζει στην ψηφιακή τεχνολογία και τις σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας της αγγλικής ενώ παράλληλα προσφέρει τη δυνατότητα απόκτησης της διεθνούς πιστοποίησης CertTESOL του Trinity College. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι απόφοιτοι του προγράμματος μπορούν να εργαστούν οπουδήποτε στον κόσμο τη στιγμή μάλιστα που καταγράφεται διεθνώς μεγάλη ζήτηση για καθηγητές αγγλικών και μάλιστα διαφόρων εθνικοτήτων. Στα πολλά συν του προγράμματος:

-Η ευελιξία: τα μαθήματα διεξάγονται στο campus κάθε δεύτερη εβδομάδα αλλά και online, ώστε να εξυπηρετήσουν τους εργαζόμενους που ζουν τόσο στην Αθήνα, όσο και στην επαρχία.

-Τα μαθήματα διεξάγονται στο Downtown campus του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, στο κέντρο της Αθήνας, διευκολύνοντας την πρόσβαση στους σπουδαστές.

-Η διπλή πιστοποίηση ενός αμερικανικού (NECHE) και ενός βρετανικού οργανισμού (Open University), που αφορά όλους τους τίτλους σπουδών του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος.

-Η συμφέρουσα τιμή του προγράμματος.

Μεταπτυχιακό στη Στρατηγική Επικοινωνία και τις Δημόσιες Σχέσεις

Όσον αφορά σε εκείνους που επιθυμούν να αποκτήσουν υψηλού επιπέδου γνώσεις με εφαρμογή σε πλήθος επαγγελματικών κλάδων και παράλληλα, να αποκτήσουν εμπειρία μέσω πρακτικής άσκησης σε κορυφαίες εταιρείες επικοινωνίας και δημόσιων σχέσεων, το εξειδικευμένο πρόγραμμα Επικοινωνίας MA in Strategic Communication and Public Relations συνιστά αναμφίβολα την ιδανική επιλογή.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε αποφοίτους και επαγγελματίες από όλα τα αντικείμενα σπουδών. Οι απόφοιτοι μπορούν να απασχοληθούν σε πολλούς τομείς, όπως δημόσιες σχέσεις, διαφήμιση, εταιρείες συμβούλων, τηλεοπτικούς σταθμούς, σχεδιασμός event, διαχείριση εκστρατειών, fundraising, εταιρικές υποθέσεις, κ.ά ή να σταδιοδρομήσουν στον τουρισμό, την ψυχαγωγία και την πολιτική. Πολλοί απόφοιτοι μάλιστα επιλέγουν την συνεχίσουν τις σπουδές τους στην επικοινωνία, επιδιώκοντας μία ακαδημαϊκή καριέρα.

Μεταπτυχιακό στην Ψηφιακή Επικοινωνία και τα Social Media

Με τα social media να αποτελούν πλέον μέρος της καθημερινότητας και την είσοδό μας στην ψηφιακή εποχή να γίνεται με απίστευτα γρήγορους ρυθμούς, το πρόγραμμα MA in Digital Communication and Social Media αποτελεί μία επιλογή που κερδίζει συνεχώς έδαφος. Πρόκειται για ένα καινοτόμο πρόγραμμα που ενσωματώνει τις πρακτικές της αγοράς και της ψηφιακής εξέλιξης σε σπουδές υψηλού ακαδημαϊκού επιπέδου, με σκοπό να προετοιμάσει ευέλικτους και ενημερωμένους επαγγελματίες στον τομέα της ψηφιακής επικοινωνίας και των social media. Oι απόφοιτοι του προγράμματος είναι περιζήτητοι σε τμήματα digital marketing, σε εταιρείες social media ή στα digital τμήματα διαφημιστικών εταιρειών, και σε πληθώρα άλλων πόστων τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα.

Μεταπτυχιακό στη Διαφημιστική Επικοινωνία

Με μότο «Where Creativity meets Strategy» («Εκεί όπου η Δημιουργικότητα συναντά τη Στρατηγική»), το MA in Advertising Communications είναι η τελευταία προσθήκη στη φαρέτρα των μεταπτυχιακών του Deree και ήδη έχει καταφέρει να ξεχωρίσει. Ξεκινά από τον Σεπτέμβριο του 2019 και πρόκειται να προσελκύσει όχι μόνο όλους όσοι θέλουν να ξεκινήσουν δυναμικά την καριέρα τους στη διαφήμιση, αλλά και εκείνους που ήδη βρίσκονται στον χώρο και θέλουν να ενισχύσουν τις δεξιότητές τους. Είναι το μοναδικό μεταπτυχιακό στο είδος του στην Ελλάδα, και περιλαμβάνει έναν ισορροπημένο συνδυασμό creative μαθημάτων (από copywriting μέχρι art direction) μαζί με μαθήματα strategic planning. Στο τέλος οι φοιτητές θα επιλέξουν κατεύθυνση, με τα ανάλογα μαθήματα. Σκοπός του προγράμματος είναι να δημιουργήσει στελέχη που θα μπορούν να ανταποκριθούν στις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες του κλάδου της διαφήμισης.

p31

Όποια και αν είναι η δική σας επιλογή, φαίνεται πως τα μεταπτυχιακά του αύριο είναι ήδη εδώ. Στην περίπτωση που ενδιαφέρεστε, λοιπόν, να ενισχύσετε το βιογραφικό και τις γνώσεις σας με κάποιο Master of Arts ή Master of Science, επικοινωνήστε με το Γραφείο Εισαγωγής Νέων Φοιτητών του Deree για περισσότερες πληροφορίες (Γραβιάς 6, Αγία Παρασκευή, 210 600 9800, admissions@acg.edu). Οι αιτήσεις είναι ανοιχτές και τα μαθήματα ξεκινούν στις 23 Σεπτεμβρίου 2019.