Πώς μένοντας σπίτι ανακαλύψαμε τον ψηφιακό κόσμο του αύριο
TECH

Πώς μένοντας σπίτι ανακαλύψαμε τον ψηφιακό κόσμο του αύριο

Η πανδημία του COVID-19 μας υποχρέωσε να μείνουμε σπίτι για ένα διάστημα που πλησίασε τους δύο μήνες. Αν και πρακτικά, το διάστημα κατά το οποίο θα αυξήσουμε το χρόνο παραμονής στο σπίτι θα είναι αρκετά μεγαλύτερο, καθώς η επιστροφή στην κανονικότητα δεν είναι μία απλή διαδικασία.

Αυτή η ιδιότυπη «καραντίνα» ήταν προφανώς μία δύσκολη κατάσταση αλλά, όπως συμβαίνει με κάθε κρίση, έκρυβε και ορισμένες εκπλήξεις. Με κυριότερη ότι χάρη στην τεχνολογία και τις επιλογές που μας προσφέρει, μπορέσαμε να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα. Όπως και να καλύψουμε αρκετές από τις ανάγκες μας, ιδίως αυτές που προέκυψαν κατά τη διάρκεια του #menoumespiti.Η μόνη προϋπόθεση ήταν να διαθέτεις και να χρησιμοποιείς τον κατάλληλο εξοπλισμό. Αυτό σημαίνει ένα smartphone με το οποίο να μπορείς να καλύπτεις τις ανάγκες σου τόσο τις επαγγελματικές όσο και τις προσωπικές. Όπως είναι τα μοντέλα της νέας σειράς Galaxy S20 της Samsung. Είτε πρόκειται για το «απλό» Galaxy S20 με την οθόνη 6,2 ιντσών είτε για το Galaxy S20+ με οθόνη 6,7 ιντσών, είτε για το Galaxy S20 Ultra με οθόνη 6,9 ιντσών. Συσκευές που έχουν το χαρακτηριστικό ότι δεν κάνουν μόνο πιο απλή την καθημερινότητά μας, αλλά και περισσότερο συναρπαστική.Για παράδειγμα, από τα μέσα Μαρτίου χρειάστηκε να εργαστούμε από το σπίτι με αποτέλεσμα οι όποιες συναντήσεις και συσκέψεις έπρεπε να γίνουν, να πρέπει να πραγματοποιηθούν online, χρησιμοποιώντας κάποια από τις εφαρμογές τηλεδιάσκεψης που μάθαμε πολύ καλά να τις χρησιμοποιούμε αυτές τις τελευταίες εβδομάδες. Με το Galaxy S20, η εμπειρία της τηλεδιάσκεψης ήταν πολύ καλύτερη καθώς το μόνο που απαιτούνταν ήταν το πάτημα ενός κουμπιού για να ξεκινήσει ένα conference call, με τη χρήση του ενσωματωμένου πλέον Google Duo. Χάρη στη μεγάλη οθόνη τεχνολογίας Quad HD+ Dynamic AMOLED 2X με ανάλυση 3200X1440 pixels, η εμπειρία πλησίασε αρκετά εκείνη του να έχεις τους συνεργάτες σου να κάθονται δίπλα σου. Ο ρυθμός ανανέωσης της οθόνης στα 120Hz έκανε την εικόνα πραγματικά ρεαλιστική. Σε σημείο που ακόμη και αν επιστρέψουμε στην κανονικότητα, να αισθάνεσαι ότι πολλές συναντήσεις θα γίνονται εξ αποστάσεως διότι είσαι εξίσου παραγωγικός και δεν χάνεις χρόνο στις μετακινήσεις.

Η κορυφαία οθόνη του Galaxy S20, σε συνδυασμό με τα υψηλής ποιότητας στερεοφωνικά ηχεία, αποδείχθηκαν εξαιρετικά χρήσιμα και όταν έπρεπε λίγο να χαλαρώσεις. Άγγιζες την οθόνη και μπορούσες άμεσα να δεις τις αγαπημένες σου σειρές ή ταινίες από οποιαδήποτε υπηρεσία video streaming και αν χρησιμοποιούσες. Στην περίπτωση χρήσης Netflix, η ίδια η συσκευή σε ειδοποιούσε για νέο περιεχόμενο ανάλογα με το προφίλ σου, οπότε δεν έχανες κανένα αγαπημένο περιεχόμενο. Σε συνδυασμό με τον εξαιρετικά ισχυρό επεξεργαστή Exynos 990 και τη μνήμη των 8 ή 12 GB, πλέον τεχνολογίας LPDDR5, η εμπειρία ήταν τέτοια που ξεχνούσες πως μπορούσες να δεις τις αγαπημένες σου σειρές και στην τηλεόραση. Ήταν και συνεχίζει να είναι πιο γρήγορη η πρόσβαση από το smartphone. Επιπλέον πλεονέκτημα το γεγονός ότι η μεγάλη μπαταρία σου επέτρεπε να βλέπεις όσο video περιεχόμενο θέλεις, χωρίς να χρειάζεται να φορτίσεις το κινητό. Αν και η φόρτιση γίνεται εξαιρετικά γρήγορα με τον 25W φορτιστή που βρίσκεται στο κουτί – 50% φόρτιση σε μόλις 30 λεπτά της ώρας.

Κατά τη διάρκεια της καραντίνας, αποκτήσαμε αρκετές συνήθειες. Όπως, για παράδειγμα, να κάνουμε συναλλαγές από το κινητό τηλέφωνο μας. Με το Samsung Galaxy S20 και τον υπερηχητικό αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος στην οθόνη, το να ανοίξεις το app της τράπεζας σου ήταν κυριολεκτικά μία εξαιρετικά απλή υπόθεση χωρίς χρήση πολύπλοκων κωδικών, verifications κλπ κλπ. Και μπορούσες να ξεμπερδέψεις με όλες τις συναλλαγές μέσα σε ελάχιστα λεπτά. Τόσο απλά και γρήγορα που μάλλον το να πας σε φυσικό τραπεζικό κατάστημα να είναι χάσιμο χρόνου.

Από την άλλη πλευρά, βρεθήκαμε και με αρκετό ελεύθερο χρόνο. Πώς τον αξιοποιήσαμε; Κάνοντας γυμναστική καθώς τα video εκγύμνασης έκαναν κυριολεκτικά θραύση και με το Galaxy S20 και το Samsung Health ήταν μάλλον εύκολο να τα αναπαράγεις τη στιγμή που προσπαθούσες να ακολουθήσεις τον ρυθμό που έδιναν οι γυμναστές. Σε μια μεγαλύτερη Smart TV, μέσω του Smart View, ένιωθες ότι βρίσκεσαι πραγματικά σε γυμναστήριο.

Επίσης, χρησιμοποιήσαμε τον ελεύθερο χρόνο μας για να εμπλουτίσουμε τις γνώσεις μας. Πρακτικά, ανακαλύψαμε ότι στο Διαδίκτυο μπορείς να βρεις ουκ ολίγα online courses με πολύ ενδιαφέρουσες θεματικές και σπεύσαμε να τα παρακολουθήσουμε. Το γεγονός ότι το Samsung Galaxy S20 έχει μεγάλη υπολογιστική ισχύ αποτέλεσε ένα πολύ μεγάλο πλεονέκτημα σε αυτή την προσπάθεια να διευρύνουμε τις γνώσεις μας. Συν του ότι πάντα, είτε για εργασία είτε για εκπαίδευση, μπορείς να συνδέσεις το Galaxy S20 με ένα καλώδιο MHL και να ευχαριστηθείς μια εμπειρία όμοια με PC, με το Samsung DeX. Μείναμε ασφαλείς στο σπίτι, αλλά βγήκαμε και βόλτα, όπου χρειάστηκε να βγάλουμε φωτογραφίες και video για να έχουμε να θυμόμαστε αυτή την ιδιαίτερη κατάσταση. Φωτογραφίες και video τραβήξαμε και εντός σπιτιού και εκεί ήταν όπου το Samsung Galaxy S20 βοήθησε πολύ, κυρίως επειδή χάρη στα προηγμένα χαρακτηριστικά της κάμερας, οι λήψεις ήταν εξαιρετικές ακόμη και αν ο επίδοξος φωτογράφος έχει πολλές «αδυναμίες» στο συγκεκριμένο τομέα. Όμως, χάρη στο Galaxy S20 και την κάμερα με τις τεχνολογίες Space Zoom, 8Κ Video, Μία Λήψη μέσω του AI και το εξελιγμένο Night Mode, το αποτέλεσμα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως συναρπαστικό. Όπως συναρπαστική ήταν και η καθημερινότητά μας και συνεχίζει να είναι παρά τις «ιδιαίτερες» συνθήκες που ζούμε. Άλλωστε, είναι καλό να βρίσκεις θετικά σε τέτοιες περιπτώσεις, αρκεί, βέβαια, να έχεις και την κατάλληλη υποστήριξη.