ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι ισχύει με Παναγιώτη Γιαννάκη και το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Τι ισχύει με Παναγιώτη Γιαννάκη και το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Δύο ηχηρά ονόματα ακούγονται για ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, παρά το γεγονός ότι από πλευράς Κουμουνδούρου τηρείται, για την ώρα, σιγή ιχθύος.

Πληροφορίες θέλουν τον κορυφαίο Έλληνα μπασκεμπολίστα, Παναγιώτη Γιαννάκη, να βρίσκεται σε συζητήσεις με το επιτελείο της Κουμουνδούρου. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο πρώην τεχνικός της Εθνικής Ελλάδος έχει ήδη δεχτεί κρούση από τον Πρωθυπουργό και εμφανίζεται θετικός, χωρίς όμως να έχει πει το τελικό "ναι".

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε βολιδοσκοπήσει και στο παρελθόν τον θρύλο του ελληνικού μπάσκετ προτείνοντάς του να κατέβει υποψήφιος στο Δήμο Αθήνας. Τότε οι συζητήσεις δεν καρποφόρησαν, όμως όπως δείχνουν τα πράγματα ο κ. Γιαννάκης βλέπει, πλέον, πιο θετικά την προοποτική ενεργής συμμετοχής του στην πολιτική.

Όσον αφορά την περίπτωση του κ. Πέτρου Κόκκαλη τον οποίο δημοσιεύματα θέλουν επίσης να είναι υποψήφιος, αυτή φαίνεται να είναι ακόμα σε πρώιμο στάδιο.

«Ο κ. Πέτρος Κόκκαλης έχει μια δική του διαδρομή τον ξέρουν στον Πειραιά, έχει εκλεγεί και δημοτικός σύμβουλος, πρωτοστάτησε στην υποδοχή των προσφύγων στο λιμάνι του Πειραιά επί σειρά μηνών», ανέφερε την Πέμπτη ο Νίκος Φίλης, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να συμπεριλαμβάνεται στο ευρωψηφοδέλτιο.

Την Τρίτη, ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε τα 16 πρώτα ονόματα των υποψηφίων για τις ευρωεκλογές του 2019 και σύμφωνα με πληροφορίες, τη μεθεπόμενη εβδομάδα αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις για την τελική σύνθεση του ευρωψηφοδελτίου.

Στις 27 Μαρτίου, πιθανότατα στο κλειστο γήπεδο του Tae Kwon Do στο Φάληρο, αναμένεται να παρουσιαστεί η διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές του Μαΐου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ