ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δ, Παπαδημούλης στις Αντιλογίες: Δεν αποκλείω ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτος στις ευρωεκλογές

Δ, Παπαδημούλης στις Αντιλογίες: Δεν αποκλείω ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτος στις ευρωεκλογές

Νομοσχέδιο που προστατεύει επαρκέστατα την πρώτη κατοικία και δημιουργεί ένα θώρακα προστασίας σε όσους πραγματικά το έχουν ανάγκη, χαρακτηρίζει τη ρύμιση για την πρώτη κατοικία ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στο CNN Greece και την εκπομπή Αντιλογίες.

Παράλληλα, σημειώνει ότι για πρώτη φορά το κράτος επιδοτεί την αποπληρωμή δανείων σε όσους το έχουν ανάγκη και διευκολύνει τις τράπεζες να μην δίνουν στήριξη στους στρατηγικούς κακοπληρωτές. «Θετικό το γεγονός ότι η ΝΔ παρά τις καταγγελίες θα στηρίξει τη ρύθμιση», καταλήγει ο κ. Παπαδημούλης υπογραμμίζοντας ότι η ψήφιση της ρύμισης θα ανάψει και το πράσινο φως του Eurogroup της 5ης Απριλίου.

Αναφορικά με τις ευρωεκλογές ο κ. Παπαδημούλης σημειώνει ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η αποτροπή της ακροδεξιάς και του νεοφιλελευθερισμού και υποστηρίζει ότι η τακτική αυτή έχει αρχίσει ήδη να αποδίδει. Υποστηρίζει, επίσης, ότι τόσο η ΝΔ όσο και το ΚΙΝΑΛ έχουν μετατοπιστεί δεξιότερα και υπογραμμίζει ότι το κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ για προοδευτική συμμαχία είναι προς όλες τις κατευθύνσεις χωρίς αποκλεισμούς.

Κληθείς να σχολιάσει τα ονόματα που έχουν ήδη ανακοινωθεί για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών του κόμματος σημειώνει΅ «Δεν είναι δουλειά μου, ούτε να ανακατεύομαι στην επιλογή των προσώπων για το ευρωψηφοδέλτιο ούτε να αξιολογώ τα πρόσωπα που θα το συναποτελέσουν».

Αναφορικά με την υποψηφιότητα του κ. Κόκκαλη ο Δημήτρης Παπαδημούλης λέει: «Στο παρελθόν έχω ασκήσει σφοδρή κριτική στις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για διαγωνισμούς στους οποίους συμμετείχαν εταιρίες συμφερόντων του κ. Κόκκαλη. Δεν παίρνω λέξη πίσω από αυτά και νιώθω υπερήφανος για την άσκηση αυτού του ελέγχου στις κυβερνήσεις εκείνης της περιόδου. Δεν πιστεύω όμως στη θεωρία της οικογενειακής ευθύνης. Θέλω ο κόσμος να κρίνει τον κ. Πέτρο Κόκκαλη ως αυτό που είναι και όχι ως γιο του Σωκράτη ούτε ως εγγονό του Πέτρου».

Τέλος, απαντώντας στο ερώτημα για το ποιος είναι ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές ο κ. Παπαδημούλης σημειώνει: «Δεν αποκλείω το στόχο της πρωτιάς. Πιστεύω ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα διαψεύσει τις δημοσκποπήσεις και τις εκτιμήσεις της ΝΔ. Μπορούμε να πετύχουμε αποτέλεσμα που θα εξασφαλίσει ισχυρή παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ με έξι ευρωβουλευτές».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ