ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Νικόλαος Μακρόπουλος υποψήφιος με τον συνδυασμό «ΑΘΗΝΑ ΨΗΛΑ» στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών

Ο Νικόλαος Μακρόπουλος υποψήφιος με τον συνδυασμό «ΑΘΗΝΑ ΨΗΛΑ» στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών

Ο Νικόλαος Μακρόπουλος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ασφαλιστικής εταιρείας «ΕΥΡΩΠΗ», υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «ΑΘΗΝΑ ΨΗΛΑ» του Κώστα Μπακογιάννη, επισκέφθηκε την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της ενημέρωσης του, για τις δράσεις και τις δομές, αλλά και την οργάνωση της Αρχιεπισκοπής και ιδιαίτερα για το σπουδαίο κοινωνικό έργο το οποίο επιτελεί.

Στο πλαίσιο αυτό είχε την ευκαιρία να συναντήσει τον Γενικό Διευθυντή όλων των υπηρεσιών της Αρχιεπισκοπής, τον Πρωτοσύγκελο Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Θεσπιών, κ. Συμεών, με τον οποίο αντάλλαξαν γόνιμες σκέψεις για την πόλη της Αθήνας.

MAKRO 2

Πριν την αναχώρηση του από την Αρχιεπισκοπή, ο κ. Μακρόπουλος είχε την μεγάλη ευλογία να πάρει και την ευχή του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου.

MAKRO 1

Ποιος είναι ο Νικόλαος Μακρόπουλος

Μεγάλωσε, ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Σπούδασε στην Αγγλία στο Πανεπιστήμιο του Leeds και ξεκίνησε την επαγγελματική σταδιοδρομία του στα γραφεία του αείμνηστου τέως Δημάρχου Αθηνών και διακεκριμένου ασφαλιστή, Γ. Πλυτά. Το 1998 απέκτησε την ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική στην οποία έχει, σήμερα, μειοψηφική συμμετοχή η Εθνική Ασφαλιστική. Ίδρυσε τη ΝΙΜΑ Μεσίτες Ασφαλειών και Αντασφαλειών Α.Ε. – την πρώτη εταιρεία που αναγνωρίστηκε στην Ελλάδα ως εξουσιοδοτημένος ανταποκριτής του διεθνούς φήμης ασφαλιστικού οργανισμού LLOYD’S. Είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά.

Από ποιες θέσεις συμμετείχε στα κοινά

  • Αντιπρόεδρος του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου Ελλάδος
  • Πρόεδρος του Association of Lloyd’s Brokers Representatives in Greece
  • Αντιπρόεδρος Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου
  • Μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός
  • Μέλος Εκτελεστικής Επιτροπής και Πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος
  • Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Εκπροσώπων Ασφαλιστικών Εταιριών
  • Ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων, Επίτιμος Πρόεδρος ΣΕΜΑ
  • Το 2018 του απονεμήθηκε η διάκριση του «Ηγέτη της Ελληνικής Ασφαλιστικής Αγοράς» για την προσφορά του στο θεσμό της ιδιωτικής ασφάλισης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ