ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μπακογιάννης στο CNN Greece: Η Αθήνα είναι η πόλη των πόλεων και μια μεγάλη πρόκληση

Κ. Μπακογιάννης στο CNN Greece: Η Αθήνα είναι η πόλη των πόλεων και μια μεγάλη πρόκληση

Μεγάλη τιμή και πρόκληση αποτελεί ο Δήμος Αθήνας για τον Κώστα Μπακογιάννη, όπως ο ίδιος σημειώνει σε συνέντευξή του στο CNN Greece. Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων σημειώνει ότι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν έχει σημασία τι λες αλλά τι κάνεις, δεσμεύεται να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της πρωτεύουσας χωρίς «ιδεολογικούς παραμορφωτικούς φακούς» και αναπτύσσει τις προτάσεις του για μια πόλη που δεν θα είναι «το νέο Βερολίνο αλλά η νέα Αθήνα».

Παράλληλα, εξηγεί γιατί θεωρεί ότι η συζήτηση για την ασφάλεια γίνεται με λανθασμένο τρόπο, για ποιο λόγο πιστεύει ότι θα πετύχει στον τομέα της καθαριότητας που απέτυχαν άλλοι και αναπτύσσει το πρόγραμμά του για μια Αθήνα που θα έχει στο επίκεντρο τον πολιτισμό.

Τέλος, ο κ. Μπακογιάννης απαντά για τον τρόπο που θα αντιμετωπίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο ενδεχόμενο που ο πρώτος είναι Δήμαρχος Αθηναίων και ο δεύτερος Πρωθυπουργός, εξηγεί γιατί «καλά κάνει ο Βουλγαράκης και κατεβαίνει υποψήφιος» και προαναγγέλλει πρόταση για «ένα ποτό ή φαγητό με τους άλλους υποψήφιους Δημάρχους».

Η Αθήνα είναι η πόλη των πόλεων

«Η Αθήνα είναι η πόλη των πόλεων, μια πόλη ιδέα. Ταυτόχρονα, όμως, αντιμετωπίζει και μια σειρά από προκλήσεις». Αυτό υποστηρίζει ο Κώστας Μπακογιάννης απαντώντας για τους λόγους που τον οδήγησαν να διεκδικήσει τον Δήμο Αθηνών. Παράλληλα, απορρίπτει τις κατηγορίες ότι βλέπει την πρωτεύουσα ως ένα σκαλί για την κεντρική πολιτική σκηνή, λέγοντας ότι είχε στο παρελθόν πολλές ευκαιρίες να κάνει αυτό το βήμα, όμως επέλεξε να παραμείνει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ο κ. Μπακογιάννης υποστηρίζει ότι η κοινωνία ζητά από τους πολιτικούς να κάνουν υπερβάσεις και μία τέτοια είναι, όπως λέει, ο τρόπος που συγκροτήθηκε το ψηφοδέλτιό της παράταξης αλλά και το κοστολογημένο πρόγραμμα που θα παρουσιάσει τις επόμενες μέρες. Αναφορικά με τη διοίκηση Καμίνη, ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηνών λέει ότι, όπως και με τους υπόλοιπους δημάρχους, έχει να επιδείξει θετικά και αρνητικά και σημειώνει ότι δεν θα επιλέξει το δρόμο της εύκολης κριτικής στις προηγούμενες διοικήσεις.

Δεν υπάρχει δεξιά κι αριστερή ασφάλεια

Παράλληλα, ο κ. Μπακογιάννης χαρακτηρίζει την ασφάλεια «καθολικό δικαίωμα που αφορά όλους» και σημειώνει ότι «ασφάλεια και δικαιώματα δεν λειτουργούν αντιπαραθετικά αλλά συμπληρωματικά» και αναπτύσσει τις προτάσεις του για ένα ενιαίο συντονιστικό κέντρο ασφάλειας αλλά και την οικοδόμηση ενός τετραγώνου πολιτισμού στην περιοχή του Αρχαιολογικού Μουσείου.

Όσον αφορά την καθαριότητα, ο κ. Μπακογιάννης λέει ότι όλο το μοντέλο του Δήμου είναι παρωχημένο. «Οι άνθρωποι της καθαριότητας πολεμάνε με ξύλινα σπαθιά», λέει και σημειώνει ότι όπου χρειάζεται θα προχωρήσει σε συμπράξεις με ιδιώτες, κάτι, που όπως ξεκαθαρίζει, δεν σημαίνει ούτε απολύσεις, ούτε ιδιωτικοποιήσεις. «Δεν πρέπει να δαιμονοποιούμε εργαλεία. Ο πολίτης θέλει να του καθαρίσουμε την πόλη», σημειώνει και συμπληρώνει ότι το ερώτημα είναι πώς θα μπορέσει ο δήμος να είναι αποτελεσματικός.

vlcsnap 2019 04 12 17h48m09s029

Όποιος βοηθάει είναι φίλος, όποιος είναι απέναντι είναι αντίπαλος

«Όποιος βοηθάει είναι φίλος, όποιος είναι απέναντι είναι αντίπαλος», απαντά ο Κώστας Μπακογιάννης στην ερώτηση για το πώς θα αντιμετωπίσει την κεντρική διοίκηση στην περίπτωση που Πρωθυπουργός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Επιπλέον, σημειώνει ότι πάνω από όλα μπαίνουν οι δημότες καθώς αυτοί είναι οι εντολοδόχοι.

Αναφορικά με την υποψηφιότητα του κ. Βουλγαράκη και πώς αυτή επηρεάζει τη δική του υποψηφιότητα ο κ. Μπακογιάννης απαντά με το «όλα τα λουλούδια να ανθίσουν» και υπογραμμίζει ότι δική του πρόθεση είναι να ξεπερνά ιδεολογικούς διαχωρισμούς και για αυτό το λόγο είναι έτοιμος για συνεργασίες και συνεννόηση με τους υπόλοιπους υποψήφιους, με συγκεκριμένες αρχές και πάνω σε συγκεκριμένες προγραμματικές θέσεις.

Τέλος, όσον αφορά την παρουσία της Χρυσής Αυγής, ο κ. Μπακογιάννης σημειώνει ότι όλοι μαζί οι άλλοι υποψήφιοι πρέπει να σταθούν απέναντί της. «Έχουμε όλοι διαφορές και διαφωνίες που είναι θεμιτές, όμως μας ενώνει η δημοκρατική μας συνείδηση. Κι αυτό πρέπει να το διαφυλάξουμε με ένα αρραγές μέτωπο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ