ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραιτήθηκαν από βουλευτές Βαγγέλης Μεϊμαράκης και Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου

Παραιτήθηκαν από βουλευτές Βαγγέλης Μεϊμαράκης και Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ & EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Από το βουλευτικό τους αξίωμα παραιτήθηκαν οι Βαγγέλης Μεϊμαράκης και Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, όπως είχαν άλλωστε προαναγγείλει πριν από λίγο καιρό και μετά από το σάλο που προκλήθηκε από τροπολογία «Κουντουρά-Δανέλλη».

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, που είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, έχει ήδη επισκεφτεί τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση για να του ανακοινώσει την παραίτησή του από βουλευτής Β΄ Αθήνας.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο, επιστολή παραίτησης στο Νίκο Βούτση έστειλε και η υποψήφια ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Και οι δύο υποψήφιοι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας είχαν προαναγγείλει ότι δεν θα κάνουν χρήση της τροπολογίας της κυβέρνησης, που αίρει το ασυμβίβαστο μεταξύ βουλευτή και υποψήφιου ευρωβουλευτή.

Ο Αργύρης Ντινόπουλος, που είναι ο Α΄ αναπληρωματικός, έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν επιθυμεί να πάρει την έδρα. Άρα έδρα παίρνει σίγουρα η Ζωή Ράπτη ενώ επόμενος στη λίστα είναι ο Γιάννης Μιχελάκης.

Ο κ. Μιχελάκης, ωστόσο, ανακοίνωσε πως δεν σκοπεύει να ορκιστεί βουλευτής και έτσι η έδρα θα πάει στον Πάνο Παναγιωτόπουλο.

Την παραίτησή της από το βουλευτικό αξίωμα υπέβαλλε και η Κατερίνα Μάρκου, η οποία είναι υποψήφια ευρωβουλευτής με τη ΝΔ.

Στην επιστολή της στον Πρόεδρο της Βουλής η κ. Μάρκου ότι «συνεπής με τη δέσμευσή της ότι δεν θα κάνει χρήση της τροπολογίας που αίρει το ασυμβίβαστο βουλευτή και υποψήφιου ευρωβουλευτή, την οποία καταψήφισε και για λόγους ηθικής τάξης και αρχών» που με αυτές πορεύτηκε εδώ και 7 χρόνια στο ελληνικό Κοινοβούλιο, παραιτείται από το βουλευτικό αξίωμα ως υποψήφια για τις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου.

Με την παραίτηση της κ. Μάρκου η έδρα «φεύγει» από τη ΝΔ και πηγαίνει στο Ποτάμι με το οποίο εξελέγη βουλευτής τον Σεπτέμβριο του 2015. Την έδρα της στη Β’ Θεσσαλονίκης καταλαμβάνει ο Νίκος Νιφούδης.

Ολόκληρη η επιστολή παραίτησης του Β. Μεϊμαράκη

Αξιότιμε κ.Πρόεδρε της Βουλής των Ελλήνων,

Ολοκληρώνεται σήμερα ο κύκλος μιας τριαντάχρονης ανελλιπούς κοινοβουλευτικής παρουσίας μου.

Με την έναρξη της προεκλογικής περιόδου για τις ευρωεκλογές, όπως είχα προαναγγείλει, συνεπής στις αρχές και τις αξίες με τις οποίες πορεύομαι στην πολιτική μου διαδρομή, υποβάλλω σήμερα την παραίτησή μου από τη θέση του βουλευτή της Β´ Αθηνών, κάνοντας πράξη την προσωπική και πολιτική δέσμευσή μου,να μην κάνω χρήση της διάταξης με την οποία αίρεται το ασυμβίβαστο μεταξύ βουλευτή και υποψηφίου ευρωβουλευτή.

Για μένα η ηθική στην πολιτική ήταν και είναι αξιακός κανόνας.

Θέλω να ευχαριστήσω, διαχρονικά, όλους τους συναδέλφους μου βουλευτές για την έως τώρα άριστη συνεργασία μας, τους υπαλλήλους και το Επιστημονικό προσωπικό της Βουλής για τη στήριξή τους κατά τη διάρκεια της θητείας μου στην Προεδρία του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Θέλω, κυρίως, να ευχαριστήσω θερμά όλους τους πολίτες της Β´ Αθηνών για την εμπιστοσύνη τους όλα αυτά τα χρόνια, που με αναδείκνυαν στις πρώτες θέσεις του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας για να υπηρετώ τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού.

Με το πνεύμα της ενότητας, της συνεννόησης, της σύνθεσης και της συλλογικής προσπάθειας θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για την Ελλάδα και την Ευρώπη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ