ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπακογιάννης: Θα µε δείτε και δήµαρχο ακτιβιστή

Μπακογιάννης: Θα µε δείτε και δήµαρχο ακτιβιστή
EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

«Θα µε δείτε και δήµαρχο ακτιβιστή. Ποτέ, όµως, παρατηρητή και απλώς καταγγέλλοντα», αναφέρει σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Βραδυνή της Κυριακής» ο υποψήφιος δήµαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Τονίζει ότι από την πρώτη µέρα θα διεκδικήσει τη διαχείριση για όλους τους δρόµους, τα πεζοδρόµια, τις νησίδες, τις διαβάσεις, τις αποχετεύσεις και τα πάρκα, που βρίσκονται εντός των ορίων του δήµου όπως και το Πεδίον του Άρεως από την Περιφέρεια, µε όλα τα αντίστοιχα κονδύλια για τη συντήρησή του. «Επιµένουµε στην είσπραξη του ΕΝΦΙΑ από τους δήµους και στην άµεση κατάργηση της εταιρίας “Ανάπλαση Α.Ε.”», διευκρινίζει.

Όσο για το τι πρόκειται να παραλάβει, ο κ. Μπακογιάννης επισηµαίνει: «Δεν συνηθίζω να διεκδικώ ένα αξίωμα κάνοντας αντιπολίτευση σε διοικήσεις απερχόμενες ή διοικήσεις πολύ παλαιότερων ετών. Εµείς κοιτάµε όλα όσα αφήνει πίσω του κάποιος. Τα θετικά τα εξελίσσουµε, τα αρνητικά τα ανατρέπουµε. Αυτά που δεν ασχολήθηκε, ενώ θα έπρεπε, αποτελούν για εµάς προτεραιότητα».

Για την καθαριότητα, αναφέρει ότι οι προτάσεις του συνδυασμού «Αθήνα Ψηλά» «έρχονται να ανατρέψουν μια κατάσταση 40 ετών». Επίσης, τονίζει την ανάγκη λειτουργίας Ενιαίου Κέντρου Ασφαλείας «για να μπορεί η Ελληνική Αστυνομία να συλλέγει και να ανταλλάσσει πληροφορίες με το δήμο Αθηναίων, όλους τους συναρμόδιους φορείς ασφαλείας, όπως το Λιμενικό, το ΕΚΑΒ, και όλα τα εμπλεκόμενα υπουργεία». Θέτει ως προτεραιότητα την αναβάθμιση της Δημοτικής Αστυνομίας σε αρμοδιότητες και υλικοτεχνικό εξοπλισμό, όπως και τον εκσυγχρονισμό των Τοπικών Συμβουλίων Πρόληψης της Εγκληματικότητας. «Στην ίδια κατεύθυνση, απαιτούμε τόσο την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για το ακαδημαϊκό άσυλο όσο και του νομικού πλαισίου για τις πορείες και τις διαδηλώσεις στο κέντρο της πόλης. Για αξιοποίηση, εφόσον χρειαστεί, και των ιδιωτικών εταιριών φύλαξης σε κοινόχρηστους χώρους. Είναι κάτι που ήδη εφαρμόζεται σήμερα με επιτυχία στο Πεδίον του Άρεως», αναφέρει.

Ο κ. Μπακογιάννης σημειώνει ότι δεν πιστεύει ότι η αναµέτρηση για τον δήµο Αθηναίων έχει κριθεί και επισημαίνει ότι εάν πίστευε κάτι τέτοιο, θα προσέβαλε τους ίδιους τους Αθηναίους.

Τέλος, σχετικά µε το πρόγραµµα του συνδυασμού «Αθήνα Ψηλά», τονίζει ότι «καθετί που προτείνεται είναι καθολικά υλοποιήσιμο», αλλά και ότι «µία τετραετία δεν αρκεί» και για αυτόν τον λόγο, το πρόγραμμα έχει ορίζοντα οκταετίας, «µε δημοσιευμένα και αναλυτικά βήµατα υλοποίησης».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ