ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση για το δήμο Θεσσαλονίκης: Οι τρεις υποψήφιοι που ξεχωρίζουν και οι ανατροπές

Δημοσκόπηση για το δήμο Θεσσαλονίκης: Οι τρεις υποψήφιοι που ξεχωρίζουν και οι ανατροπές
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Σχεδόν τρεις εβδομάδες πριν από τη διεξαγωγή των δημοτικών εκλογών, τρεις είναι οι υποψήφιοι για το Δήμο Θεσσαλονίκης που διεκδικούν τις δύο πρώτες θέσεις και τη συμμετοχή στο δεύτερο γύρο των εκλογών, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.

Σύμφωνα με την έρευνα της Opinion Poll για λογαριασμό της free press «ΚΑΡΦΙΤΣΑ» που διανέμεται στη Θεσσαλονίκη, ο Νίκος Ταχιάος, ο Γιώργος Ορφανός και ο Κωνσταντίνος Ζέρβας είναι οι υποψήφιοι δήμαρχοι που ενισχύονται στην πρόθεση ψήφου.

Τα ποσοστά που συγκεντρώνουν είναι 16,2%, 14,3% και 12,4% αντίστοιχα, όταν πριν ένα μήνα συγκέντρωναν -με βάση τα αποτελέσματα της έρευνας της ίδιας εταιρείας δημοσκοπήσεων- 15,7%, 12,3% και 9,8%.

Οι υπόλοιποι υποψήφιοι Δήμαρχοι ή ενισχύονται οριακά, όπως για παράδειγμα η Κατερίνα Νοτοπούλου η οποία από 6,5% συγκεντρώνει το 8,2% των ψηφοφόρων.

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης εμφανίζεται στη νέα δημοσκόπηση με 7% έναντι 6.9% πριν ένα μήνα, ενώ η υποψηφιότητα του Σπύρου Βούγια εμφανίζει καθαρή πτώση καθώς από το 9,7%, συγκεντρώνει πλέον το 7%.

Όλοι οι άλλοι υποψήφιοι βρίσκονται με πολύ μικρότερα ποσοστά και ένα μεγάλο τμήμα τους δεν συγκεντρώνει πάνω από 1% ή και βρίσκονται γύρω στο 1%. Άλλωστε, μόνο οι κ.κ. Λεκάκης, Αηδονόπουλος και Ζαριανόπουλος συγκεντρώνουν πάνω από 2%.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ