ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2019: Τι αλλάζει στις κάλπες του Μαΐου και τι ώρα θα ανακοινωθούν τα πρώτα αποτελέσματα

Εκλογές 2019: Τι αλλάζει στις κάλπες του Μαΐου και τι ώρα θα ανακοινωθούν τα πρώτα αποτελέσματα
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI/ ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

Την εισαγωγή τεχνολογικών καινοτομιών για την πρώτη ασφαλή εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος προανήγγειλε ο Αλέξης Χαρίτσης, ενόψει των επικείμενων εκλογών του Μαΐου.

Αναφερόμενος στις τετραπλές κάλπες του Μαΐου, ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι στο 85% των τμημάτων, οι ψηφοφόροι θα κληθούν να ψηφίσουν πρώτα σε δύο κάλπες (για Ευρωβουλή και Περιφέρειες) σε μία αίθουσα και αμέσως μετά σε διπλανή αίθουσα θα ψηφίσουν σε δύο άλλες κάλπες (για δήμους και κοινότητες), προκειμένου η διαδικασία να είναι πιο ομαλή τόσο για τους πολίτες όσο και για τους δικαστικούς αντιπροσώπους.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρίτση, η πρώτη ασφαλής εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος αναμένεται να υπάρχει μεταξύ 21.00 και 22.00 η ώρα.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, ο υπουργός Εσωτερικών σχολίασε την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας λόγο για «παγίδα την οποία έστησε και πέφτει ο ίδιος μέσα».

Σημείωσε ωστόσο, ότι η πρόταση μομφής είναι καλοδεχούμενη από την κυβέρνηση «γιατί η πρόταση μομφής μετατρέπεται σε ψήφο εμπιστοσύνης κι έτσι για τρεις ημέρες θα γίνει μία ενδελεχής συζήτηση στη Βουλή για όλα τα μεγάλα θέματα τα οποία απασχολούν τους πολίτες».

Για τη ρύθμιση οφειλών στους δήμους, ο κ. Χαρίτσης σημείωσε ότι «θα δώσει τη δυνατότητα αφενός στους πολίτες και στις επιχειρήσεις να αντιμετωπίσουν όλες τις συσσωρευμένες υποχρεώσεις του παρελθόντος, να μπορέσουν να κάνουν έναν οικονομικό προγραμματισμό για το μέλλον τους, πατώντας σε πιο σταθερά πόδια και από την άλλη και στους δήμους να αυξήσουν τα έσοδά τους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ