ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η πόλη ανάποδα»: Το συλλογικό σχήμα για τη Θεσσαλονίκη που «ξέχασε» τον υποψήφιο δήμαρχο

«Η πόλη ανάποδα»: Το συλλογικό σχήμα για τη Θεσσαλονίκη που «ξέχασε» τον υποψήφιο δήμαρχο

Απευθυνόμενοι στους ανθρώπους που ζουν κι εργάζονται στη Θεσσαλονίκη, στους ανέργους, σε όσους δεν ανέχονται τον εθνικισμό και τους φασίστες, η πρωτοβουλία «Η πόλη ανάποδα» -ένα νέο, μαχητικό και κινηματικό δημοτικό σχήμα με ενωτική και πολυσυλλεκτική φυσιογνωμία- διεκδικεί εκπροσώπηση στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης.

Όπως αναφέρει η «Πόλη Ανάποδα – Δύναμη Ανατροπής», δεν πρόκειται για άλλη μία παράταξη «που στοιχίζεται πίσω από έναν επικεφαλής - υποψήφιο δήμαρχο», αλλά αποτελεί ένα συλλογικό σχήμα που παρεμβαίνει στην εκλογική μάχη χωρίς «αρχηγό», εκπροσωπούμενο από μια ομάδα έξι νέων ανθρώπων.

Με την κατάθεση του ψηφοδελτίου ωστόσο, ήρθε η ώρα να αναδειχθεί κάποιος/α κατά τον νόμο «επικεφαλής». Ο Αντώνης Γαζάκης, φιλόλογος στη δημόσια εκπαίδευση, άνθρωπος των κινημάτων και των κοινωνικών αγώνων, θα είναι αυτός που -ίσος μέσα στους ίσους- θα αναλάβει την εκπροσώπησή του Ενωτικού Ψηφοδελτίου στο δημοτικό συμβούλιο της Θεσσαλονίκης, μαζί με όσους και όσες ακόμα εκλεγούν.

Το Ενωτικό Ψηφοδέλτιο θα κατέβει επίσης αυτόνομα σε τέσσερις δημοτικές κοινότητες, στην Α’ (Κέντρο), την Γ’ (Άνω Πόλη), την Δ’ (Τούμπα) και την Ε’ Κοινότητα, με 57 υποψήφιους/ες. Επιλέχθηκαν οι παραπάνω γειτονιές, καθώς σε αυτές υπάρχει ήδη ενεργή παρουσία και δραστηριότητα των ανθρώπων του συνδυασμού.

Η γυναικεία συμμετοχή στο Ενωτικό Ψηφοδέλτιο είναι στο 50% για το δημοτικό συμβούλιο και στο 46% συνολικά, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας των υποψήφιων δημοτικών και διαμερισματικών συμβούλων είναι τα 38 έτη.

Σύμφωνα με την «Πόλη Ανάποδα – Δύναμη Ανατροπής», οι 132 υποψήφιους και υποψήφιες του Ενωτικού Ψηφοδελτίου δεν είναι ούτε αναγνωρίσιμοι παράγοντες, ούτε έμπειροι πολιτικοί, είναι άνθρωποι που αγωνίζονται, ο καθένας με τον τρόπο του και από το πόστο του, για τα εργατικά δικαιώματα, την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, την περιβαλλοντική δικαιοσύνη, για μια κοινωνία ισότητας και ελευθερίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ