ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας δίνει 800 εκατ. όχι 2,2 δισ. και δεν μπορεί να το βαπτίζει 13η σύνταξη

Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας δίνει 800 εκατ. όχι 2,2 δισ. και δεν μπορεί να το βαπτίζει 13η σύνταξη
EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Την άποψη ότι ο Αλέξης Τσίπρας γνωρίσει «πολύ καλά ότι θα χάσει τις εκλογές» και ότι οι ευρωεκλογές θα είναι «μια ετυμηγορία συνολικά για την κυβέρνηση» εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τρίτης.

«Πιστεύω ότι θα είναι μια ψήφος επιβράβευσης για τη Νέα Δημοκρατία» είπε ο κ. Μητσοτάκης, και συμπλήρωσε: «Ο κ. Τσίπρας έχει κάνει μια σημαντική οπισθοχώρηση».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν έκρυψε πως θέλει μια καθαρή νίκη της Νέας Δημοκρατίας, ώστε «να μην υπάρξει καμία αμφιβολία σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια πολιτική αλλαγή».

«Είναι η πρώτη φορά που οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να στείλουν ένα μήνυμα αποδοκιμασίας της κυβέρνησης» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, συνεχίζοντας:

«Δεν θα κρίνω εγώ την αλαζονεία του κ. Τσίπρα. Οι εκλογές είναι εκλογές. Εγώ έχω τη βεβαιότητα ότι θα κερδίσουμε. Το τι θα γίνει στη ΝΔ αφορά τη Νέα Δημοκρατία. Θα έπρεπε να είναι ευχαριστημένος αν είμαι ανεπαρκής πρόεδρος της ΝΔ… Του επιφυλάσσω ένα δώρο το βράδυ των εκλογών. Θα ήθελα να τον στείλω πραγματικά για μια μόνιμη ξεκούραση».

Για την επταήμερη εργασία

Αναφερόμενος στην πολιτική κόντρα που έχει προκύψει για την επταήμερη εργασία μετά από τη διακαναλική συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για διαστρέβλωση από τη «μονταζιέρα» του Μαξίμου.

«Το πρώτο ζήτημα είναι πόσο χαμηλά θα πέσει ο κ. Τσίπρας ώστε να μην λέει πια ο ίδιος ψέματα αλλά να βάζει ψέματα στο στόμα των άλλων. Αυτό που έγινε με τη συνέντευξη Τύπου που έδωσε είναι πρωτοφανές» τόνισε χαρακτηριστικά.

Υπογράμμισε δε, πως η χώρα χρειάζεται περισσότερες επενδύσεις σαν τον Παπαστράτο.

«Και αυτό ενοχλεί τον ΣΥΡΙΖΑ. Επιμένω ότι οι σημερινές εργασιακές σχέσεις θα πρέπει να επιμερίζουν με δίκαιο τρόπο το κέρδος. Θα πρέπει να δώσουμε κίνητρα ώστε οι εργαζόμενοι να γίνονται συμμέτοχοι στο επιχειρησιακό κέρδος. Το κράτος μπορεί να δώσει φορολογικά κίνητρα στην διανομή των κερδών στους εργαζόμενους. Να δώσει κίνητρα ώστε οι επιχειρήσεις να δίνουν μετοχές στους εργαζόμενους. Η εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας ειδικά στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις αυτή είναι αδιαπραγμάτευτη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μίλησε δε, για έλλειψη σχεδίου από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ για την Ελλάδα.

«Σαν να σταματάει ο χρόνος το βράδυ των εκλογών ή σαν η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης να εξαντλείται μόνο στα επιδόματα. Απαιτείται μία ισχυρή κυβέρνηση που με στοχοπροσήλωση που θα εφαρμόσει το πρόγραμμα της. Ένα διαφορετικό ρυθμιστικό περιβάλλον που θα υλοποιεί τις επενδύσεις και δεν θα καθιστά την Ελλάδα ένα προορισμό που ο επενδυτής θα ταλαιπωρείται για να κάνει μία επένδυση. Γιατί πρέπει να ταλαιπωρούμε τόσο τις επενδύσεις για μία ανανέωση της άδειας λειτουργίας;» είπε ο ίδιος.

Για τη 13η σύνταξη

Εξαπολύοντας για ακόμη μια φορά επίθεση εναντίον της κυβέρνησης και του Αλέξη Τσίπρα για την 13η σύνταξη, ο «γαλάζιος» πρόεδρος είπε πως η Νέα Δημοκρατία κατηγορεί την κυβέρνηση για το χρόνο της καταβολής του επιδόματος αλλά και για διαστρέβλωση της πραγματικότητας.

«Αν αυτό που ψηφίσουμε ήταν η 13η σύνταξη, τότε το κόστος θα ήταν στα 2,2 δισ. Ο κ. Τσίπρας δίνει 800 εκατ. άρα δεν μπορεί να βαπτίζει αυτό το επίδομα 13η σύνταξη. Η κυβέρνηση της ΝΔ θα ήθελε να έχει ένα μόνιμο μηχανισμό στήριξης των πιο αδύναμων συνταξιούχων. Αντί να το δώσει τον Δεκέμβριο έρχεται και το δίνει πέντε ημέρες πριν τις εκλογές. Αν πιστεύουμε ότι αυτό είναι κάτι που εξυπηρετεί πραγματικά τις ανάγκες των συνταξιούχων ή γίνεται για καθαρά προεκλογικούς λόγους αυτό ας το κρίνουν οι πολίτες» είπε ο κ. Μητσοτάκης, και συνέχισε: «Ο κ. Τσίπρας έρχεται και μοιράζει επιδόματα στους συνταξιούχους την ώρα που εκκρεμούν χιλιάδες συντάξεις».

Για τη Δημόσια Υγεία

«Δεν θα είχα καμία αντίρρηση να δοκιμάσουμε σε ένα μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας να διοικηθεί σε σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα. Ξέρω ότι θα βγουν τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ και θα πουν ότι ιδιωτικοποιώ την υγεία. Εμένα με ενδιαφέρει το παρεχόμενο αποτέλεσμα. Το δημόσιο δεν είναι κατ' ανάγκην κρατικό. Εμένα με ενδιαφέρει η υγεία να είναι δημόσια» είπε, ο κ. Μητσοτάκης, ερωτηθείς για την Υγεία.

Ανέφερε ακόμα ότι η ιδιωτική εταιρεία θα μπορεί να δίνει μπόνους στους δημοσίους υπαλλήλους που θα εργάζονται εκεί, ανάλογα με την απόδοσή τους. Για παράδειγμα σε ένα ακτινοδιαγνωστικό κέντρο το κράτος δεν θα αγοράζει πλέον μηχανήματα αλλά υπηρεσίες, δηλαδή αριθμό εξετάσεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ