ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευρωεκλογές 2019: Για «συντριβή ΣΥΡΙΖΑ και πανωλεθρία Τσίπρα» γράφουν τα διεθνή ΜΜΕ

Ευρωεκλογές 2019: Για «συντριβή ΣΥΡΙΖΑ και πανωλεθρία Τσίπρα» γράφουν τα διεθνή ΜΜΕ
AP Photo/Markus Schreiber

Εκτενή αναφορά στην ευρεία επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας με 9,5 μονάδες διαφορά έναντι του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών στην Ελλάδα.

Για «ηχηρή ήττα» του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα κάνουν λόγο τα δημοσιεύματα του διεθνή Τύπου, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην προκήρυξη πρόωρων εκλογών από τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Η μεγάλη εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας, καθώς η ευρεία διαφορά στις ευρωεκλογές, σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών ανάγκασαν τον Έλληνα πρωθυπουργό να ανακοινώσει ότι μετά το τέλος του δεύτερου γύρου θα ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την προκήρυξη πρόωρων εθνικών εκλογών.

«Ο Τσίπρας προκηρύσσει πρόωρες εκλογές μετά την πανωλεθρία στις ευρωεκλογές», αναφέρει το Politico, κατατάσσοντας τον Αλέξη Τσίπρα στους ηττημένους των εκλογών, καθώς τη δική του φωτογραφία επιλέγει η ιστοσελίδα για να εικονογραφήσει το δεύτερο μισό του θέματος με τίτλο «Ευρωπαϊκές εκλογές: Νικητές και ηττημένοι».

politico

Σε εθνικές εκλογές οδηγεί η συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ» γράφει η ισπανική El Pais, η οποία κάνει ιδιαίτερη μνεία στους συνταξιούχους. Παρά τις προεκλογικές παροχές του Τσίπρα, οι συνταξιούχοι «ήταν ένα από τα τμήματα του πληθυσμού που επηρεάστηκαν περισσότερο από το τρίτο μνημόνιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και η ψήφος των οποίων ίσως αποβεί καθοριστική και στις επερχόμενες εθνικές εκλογές», γράφει η έγκυρη ισπανική εφημερίδα.

el pais 1

«Ο Αλέξης Τσίπρας καλεί σε πρόωρες εκλογές μετά την ηχηρή ήττα» γράφει το Al Jazeera.

aj tsipras

Στο ίδιο μήκος κύματος και το δημοσίευμα της έγκυρης Washington Post, όπου η αναγγελία πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα επισκίασε τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών.

wp tsipras

«Το κόμμα του Τσίπρα ηττήθηκε στην Ελλάδα, ο πρωθυπουργός παραδόθηκε: «Πρόωρες εκλογές»» είναι ο τίτλος που επιλέγει η ιταλική La Stampa η οποία κάνει λόγο για «πολιτικό σεισμό» στην Ελλάδα μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών της Κυριακής.

la stampa syriza

ΔΗΜΟΦΙΛΗ