ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποτέλεσμα εκλογών 2019: «Είμαι πολύ αισιόδοξος για την Κυριακή», λέει ο Ταχιάος

Αποτέλεσμα εκλογών 2019: «Είμαι πολύ αισιόδοξος για την Κυριακή», λέει ο Ταχιάος
MOTIONTEAM/ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ

«Είμαι πολύ αισιόδοξος για τη β’ Κυριακή. Δεν είναι ένα ενδεχόμενο που δεν το έχω μετρήσει, το δίδυμο με τον Κωνσταντίνο Ζέρβα. Και το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό για εμάς. Δεν μένω όμως στις δημοσκοπήσεις. Από σήμερα ξεκινάει μια διαφορετική μέρα και μια διαφορετική εκλογή». Αυτά είπε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Νίκος Ταχιάος, σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους λίγες ώρες μετά το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Αναφορικά με τα ποσοστά που έχουν λάβει οι 19 υποψήφιοι δήμαρχοι και το γεγονός ότι εκλέγονται υποψήφιοι από 16 παρατάξεις, οι οποίοι θα απαρτίζουν το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης από την 1η Σεπτεμβρίου 2019, ο κ. Ταχιάος σχολίασε πως «πολλά 1% μαζεύονται στο Δημοτικό Συμβούλιο. Δεν θέλω να τους υποτιμήσω αλλά καταλαβαίνεται την αδυναμία της απλής αναλογικής».

Όπως είπε «εφόσον εκλεγώ δήμαρχος, που είναι το πιθανότερο, θα προσαρμόσω το σχέδιό μου στη νέα σύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου. Εγώ ξεκινάω από τους 11 συμβούλους, άλλοι από τους 7, είναι ακόμη χειρότερα τα πράγματα» ενώ επανέλαβε για μία ακόμη φορά πως δεν θα κάνει «συναλλαγές».

Η αναμέτρηση του πρώτου γύρου υπογράμμισε, πως «είχε πολιτικά χαρακτηριστικά» ενώ την εβδομάδα που διανύουμε έως την Κυριακή, 2 Ιουνίου, θα είναι μια ευκαιρία για ίδιο να μιλήσει περισσότερο για την πόλη και πώς την οραματίζεται.

Επίσης, ευχαρίστησε τους δημοσιογράφους για τη συνεργασία κατά την προεκλογική περίοδο λέγοντας χαρακτηριστικά: «Σας ευχαριστώ για το τρελοκομείο των έξι μηνών, προφανώς είναι δύσκολο να πρέπει να παρακολουθήσεις 25 - 30 υποψηφίους, όσοι ξεκίνησαν στην αρχή».

Τέλος, έκανε γνωστό πως επικοινώνησε τηλεφωνικά μετά τα εκλογικά αποτελέσματα με τους Κωνσταντίνο Ζέρβα και Σπύρο Βούγια, ενώ επιχείρησε να συνομιλήσει και με τον Γιώργο Ορφανό και δεν κατέστη δυνατό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ