ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περιφερειακές εκλογές 2019: «Οι πολίτες της Αττικής ζητούν λύσεις από εμάς», λέει ο Πατούλης

Περιφερειακές εκλογές 2019: «Οι πολίτες της Αττικής ζητούν λύσεις από εμάς», λέει ο Πατούλης
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

«Οι πολίτες της Αττικής μας εμπιστεύθηκαν, διότι αναζητούν από εμάς λύσεις. Μας έδωσαν υψηλό ποσοστό για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε το σχέδιό μας. Αυτά δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης -ο οποίος την ερχόμενη Κυριακή θα «αναμετρηθεί» με τη Ρένα Δούρου

«Οι πολίτες της Αττικής ζητούν ενότητα πάνω από κόμματα και παρατάξεις», σημειώνει ο κ. Πατούλης και προσθέτει ότι όλες οι σημαντικές αποφάσεις, που έχει λάβει, σε όσες θέσεις ευθύνης έχει υπηρετήσει μέχρι σήμερα, ήταν αποφάσεις που έτυχαν ευρείας πλειοψηφίας. «Είναι στο DNA μου η κουλτούρα της συναίνεσης και της συνεργασίας» τονίζει ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής.

Εάν τελικά κερδίσει τις εκλογές, σημειώνει, προτεραιότητές του θα είναι η επίλυση του γόρδιου δεσμού που ονομάζεται «διαχείριση απορριμμάτων», η δημιουργία ενός αποτελεσματικού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, συνέργειες με το κεντρικό κράτος και την ιδιωτική επιχειρηματικότητα για την εκτέλεση έργων και την προσέλκυση επενδύσεων σε καινοτόμους τομείς.

Σημειώνεται ότι κατά τη χθεσινή εκλογική διαδικασία διαμορφώθηκε η σύνθεση του νέου Περιφερειακό Συμβουλίου Αττικής: Ο κ. Πατούλης έλαβε 37,65% των ψήφων και 38 έδρες, η νυν περιφερειάρχης Ρένα Δούρου έλαβε 19,70% των ψήφων και 20 έδρες, ο πρώην περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός έλαβε το 17,40% των ψήφων και 17 έδρες, η Λαϊκή Συσπείρωση έλαβε το 8,28% των ψήφων και 8 έδρες, η Ελληνική Αυγή έλαβε το 5,60% των ψήφων και 6 έδρες.

Έξι άλλες παρατάξεις έλαβαν μεταξύ 0,98% - 2,80% των ψήφων και 1-3 έδρες.

Πρόκειται για τις παρατάξεις: Οικολογική Συμμαχία, Δημιουργία-Θάνος Τζήμερος, Αττική Πράσινη Περιφέρεια, ΑΝΤΑΡΣΙΑ, Ανυπότακτη Πόλη και Ανεξάρτητη Συμμαχία.

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη:

«Την προηγούμενη Κυριακή, κάναμε μαζί, το πρώτο σημαντικό βήμα, για να γίνει μια "Νέα Αρχή" στην Αττική. Πήραμε ένα σημαντικό προβάδισμα, που μας επιτρέπει να αντιμετωπίζουμε το μέλλον, με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση. Στις 26 Μαΐου πετύχαμε μια μεγάλη νίκη. Όμως δεν μας αρκεί η νίκη αυτή. Στις 2 Ιουνίου, χρειαζόμαστε ξανά την ψήφο όλων των πολιτών. Αυτών που μας ψήφισαν στον πρώτο γύρο, αλλά και αυτών που δεν μας ψήφισαν, ώστε να μπορούμε πλέον να βάλουμε τέλος σε μια πενταετία απραξίας, παρακμής κι αλαζονείας», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Πατούλης και σημειώνει:

Οι πολίτες της Αττικής περιμένουν λύσεις, γι' αυτό μας εμπιστεύθηκαν. Μας έδωσαν υψηλό ποσοστό για να έχουμε τη δύναμη να υλοποιήσουμε το σχέδιο μας. Να δώσουμε με πράξεις, και όχι με λόγια, λύσεις στα μεγάλα προβλήματα που αφορούν την καθημερινότητά τους, σε ζητήματα όπως: η διαχείριση των απορριμμάτων, η πολιτική προστασία, η ασφάλεια, η ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του τόπου μας, η τοπική ανάπτυξη και η δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης, η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής κι αλληλεγγύης, η προστασία του περιβάλλοντος.

«Αλλά και για να "γκρεμίσουμε" τις διαχωριστικές γραμμές που επιχειρούν ακόμη και σήμερα να ορθώσουν ανάμεσα μας οι πολιτικοί εκφραστές του λαϊκισμού και της υποκρισίας. Το μήνυμα των πολιτών της Αττικής είναι ξεκάθαρο, απαιτούν αποτελεσματικότητα. Ζητούν ενότητα, όλων των πολιτών της Αττικής, πάνω από κόμματα και παρατάξεις», τονίζει.

Ερωτώμενος για το εάν είναι δυνατόν να συνεργαστεί με όλους τους συνυποψηφίους του, αναφέρει:

Χθες έγινε το πρώτο, σημαντικό βήμα, για να κάνουμε μια νέα Αρχή στην Αττική και αυτό οφείλεται στους πολίτες, οι οποίοι πίστεψαν σε εμάς δίνοντάς μας ένα καθαρό προβάδισμα. Όλες τις σημαντικές αποφάσεις που έχω λάβει σε όσες θέσεις ευθύνης υπηρέτησα μέχρι σήμερα ήταν αποφάσεις που έτυχαν ευρείας πλειοψηφίας. Είναι στο DNA μου η κουλτούρα της συναίνεσης και της συνεργασίας. Με προτεραιότητα, την εξυπηρέτηση του συμφέροντος των πολιτών και την αναπτυξιακή προοπτική της Αττικής θεωρώ ότι οι συνυποψήφιοι μου θα δεχθούν να διαμορφώσουμε ένα πλαίσιο προγραμματικών συγκλήσεων πάνω στις οποίες και θα κινηθούμε.

Ανεξάρτητα από τις πολιτικές μας θέσεις, κοινό σημείο αναφοράς όλων μας είναι η επίλυση των μεγάλων προβλημάτων που επιβαρύνουν την καθημερινότητα των συμπολιτών μας. Όπως ανέφερα και κατά τη χθεσινή μου δήλωση, για εμάς οι πολίτες είναι στην πρώτη γραμμή και για το λόγο αυτό στο επόμενο περιφερειακό συμβούλιο θα επιδιώξω μια έντιμη συνεργασία με όλους.

Στην ερώτηση για το ποια θα είναι η πρωταρχική του μέριμνα, εάν τελικά κερδίσει την Περιφέρεια Αττικής, ο κ. Πατούλης απαντά:

Θα κινηθούμε πάνω σε τρείς άξονες. Καταρχήν, αντιμετώπιση των ζητημάτων που αφορούν στην καθημερινότητα των πολιτών. Αυτό σημαίνει υιοθέτηση ενός σύγχρονου μοντέλου διαχείρισης των απορριμμάτων. Δημιουργία ενός αποτελεσματικού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, για να αισθάνονται οι πολίτες της Αττικής ασφάλεια για τη ζωή και τις περιουσίες τους. Έργα για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και στους 66 δήμους της Αττικής, σε συνεργασία με τις διοικήσεις των Δήμων, χωρίς αποκλεισμούς και διαχωριστικές γραμμές. Αναβάθμιση του πράσινου χαρακτήρα της Περιφέρειας.

Δεύτερον, συνεργασίες και συνέργειες με το κεντρικό κράτος, αλλά και την ιδιωτική επιχειρηματικότητα για την εκτέλεση έργων και την προσέλκυση επενδύσεων σε καινοτόμους τομείς και πεδία, όπου η Αττική έχει συγκριτικό πλεονέκτημα, προκειμένου να τονώσουμε την τοπική ανάπτυξη και να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας.

Τρίτον, ενίσχυση του κοινωνικού ρόλου της Περιφέρειας με συγκροτημένες και συγκεκριμένες παρεμβάσεις. Από την περαιτέρω ενίσχυση κοινωνικών δομών και προγραμμάτων, ως την ανάληψη νέων ρόλων σε τομείς όπως η πρόληψη της υγείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ