ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Λάβαμε το μήνυμα, οι εκλογές δεν έχουν κριθεί

Τσίπρας: Λάβαμε το μήνυμα, οι εκλογές δεν έχουν κριθεί
EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Σε ένα ευρύ δημοκρατικό προσκλητήριο προχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος σε ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε πως το κόμμα έλαβε το μήνυμα της κάλπης και έθεσε το δίλημμα των εθνικών εκλογών που θα προκηρυχθούν αμέσως μετά τον β' γύρο των εκλογών την επόμενη Κυριακή. 

«Σήμερα θέλω να σας καλέσω μπροστά σε αυτή τη μάχη να οργανωθούμε καλύτερα» είπε ο Αλέξης Τσίπρας, και συνέχισε: «Οφείλουμε να πούμε στον ελληνικό λαό ότι λάβαμε το χτεσινό του μήνυμα. Τα τελευταία χρόνια δεν ήταν εύκολα, κάναμε λάθη και κάναμε συμβιβασμούς».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Τσίπρας ευχαρίστησε τους πολίτες που στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ στη χτεσινή «μάχη» και υπογράμμισε πως είναι «σαφές ότι το εκλογικό αποτέλεσμα ήταν κατώτερο των προσδοκιών» του κόμματος.

«Και δεν έχουμε ούτε την πολυτέλεια, ούτε το δικαίωμα να κάνουμε πίσω. Έχουμε μάθει πάντα να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας και να βγαίνουμε μπροστά. Το ίδιο κάνουμε και τώρα» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση έλαβε το μήνυμα της κάλπης και των πολιτών που τους είχαν ψηφίσει αλλά επέλεξαν είτε να μην έρθουν στην κάλπη είτε να ψηφίσουν κάποιο μικρότερο κόμμα.

Μίλησε δε, για την «κόπωση» της κοινωνίας μετά από οκτώ ολόκληρα χρόνια.

Απόδειξη ότι η κυβέρνηση έλαβε αυτό το μήνυμα, όπως είπε ο πρωθυπουργός, είναι το γεγονός ότι ανακοινώθηκε η απόφαση για πρόωρες κάλπες.

«Αυτή είναι η βασική ποιοτική διαφορά με τους προηγούμενους» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, ο οποίος παράλληλα τόνισε ότι ο αγώνας που έχει μπροστά του ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένας δύσκολος αγώνας αλλά είναι μια μάχη που μπορεί να κερδηθεί.

«Το κρίσιμο στη ζωή δεν είναι αν θα πέσεις αλλά αν θα σηκωθείς» ανέφερε ο κ. Τσίπρας, και, απευθυνόμενος στα στελέχη του, είπε:

«Σας ζητώ σήμερα μαζί να σηκωθούμε να ανασυγκροτηθούμε και να παλέψουμε».

Την ίδια ώρα, ο κ. Τσίπρας προχώρησε σε στήριξη των Ρένα Δούρου και Νάσου Ηλιόπουλου στον β’ γύρο των εκλογών, καθώς οι δύο υποψήφιοι θα ριχτούν στη μάχη για την περιφέρεια Αττικής και τον Δήμο Αθηναίων αντίστοιχα.

Το δίλημμα των εκλογών

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο πρωθυπουργός έθεσε και το δίλημμα των εθνικών εκλογών: «Την επόμενη των εθνικών εκλογών θα έχουμε κυβέρνηση της ΝΔ του Μητσοτάκη μαζί με υπουργούς τον κ. Γεωργιάδη, τον κ. Βορίδη και άλλους συνοδοιπόρους της ακροδεξιάς».

«Είτε θα έχουμε κυβέρνηση προοδευτική και δημοκρατική με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ και την Προοδευτική Συμμαχία. Προγραμματικά, συνέχισε, είτε θα έχουμε μία κυβέρνηση της ΝΔ που έχει αποδείξει την ιδεοληπτική εμμονή της στις αντιλαϊκές πολιτικές της λιτότητας, είτε θα έχουμε μία κυβέρνηση που θα συνεχίσει και θα διευρύνει την προσπάθεια προστασίας και στήριξης της κοινωνικής πλειοψηφίας».

Νέο άνοιγμα στο ΚΙΝΑΛ

Προχωρώντας σε ένα νέο άνοιγμα προς το ΚΙΝΑΛ -το οποίο χτες κέρδισε το «στοίχημα» της τρίτης θέσης- ο Αλέξης Τσίπρας τούς ζήτησε να μην στηρίζουν το αντι-σύριζα μέτωπο.

«Όλοι πια οφείλουν να μην έχουν αυταπάτες. Είδαν τον τρόπο που επιχείρησε να τους διεμβολίσει πριν τις Ευρωεκλογές η ΝΔ. Ειδικά το ΚΙΝΑΛ που έκανε μονομέτωπο αγώνα εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά άκουγε στωικά τον κ. Μητσοτάκη να χαρακτηρίζει "χαμένη ψήφο" την ψήφο στο κόμμα τους» είπε ο πρωθυπουργός.

Τόνισε δε, πως οι εκλογές δεν έχουν κριθεί και απευθυνόμενος στη ΝΔ διεμήνυσε: «Να μην συμπεριφέρονται ωσάν να είναι εξουσία, ας συγκρατήσουν την αλαζονεία τους, το παιχνίδι δεν κρίνεται στο πρώτο ημίχρονο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ